dimecres, 23 de febrer del 2011

Barcelona Decideix s'obre al món des de Madrid


La plataforma explica davant la premsa internacional els detalls de la consulta del proper 10 d'abril · Arqué assegura que el referèndum és 'una revolució social pacífica en el cor d'Europa en ple segle XXI''

La plataforma Barcelona Decideix ha exposat aquest dimarts des de Madrid i davant la premsa internacional els detalls de la darrera cita de consultes a Catalunya iniciada fa un any i mig a Arenys de Munt. L'entitat, que redobla esforços per difondre el referèndum a menys de dos mesos per la seva celebració, ha anunciat que espera una 'gran participació' dels ciutadans de la capital catalana, i ha fet especial èmfasi en la bona acollida que està tenint en vot anticipat, posant com a exemple les iniciatives promoguda pel barri de Gràcia, que va organitzar una jornada de 24 hores per recollir sufragis de cara al 10 d'abril. La coordinadora internacional de Barcelona Decideix, Anna Arqué, ha afirmat que 'la consulta del poble català, de la societat, és una revolució social, pacifica, en el cor d'Europa en ple segle XXI'.
DIMECRES, 23 DE FEBRER DE 2011 05:00 H
Arqué també ha destacat que la consulta s'ha convertit en 'un punt de trobada social, multiideològica, multidisciplinària i intergeneracional' i ha afegit que la plataforma vol internacionalitzar aquest debat en el qual des dels seus inicis el 2009 ja han participat gairebé un centenar d'observadors internacionals, 'que han estat testimonis d'un procés seriós i rigorós'. A Barcelona, ha explicat, també participaran observadors internacionals, tant del món de la política com del món acadèmic i no governamental.

Raons per votar 'eminentment democràtiques'
Una de les portaveus de Barcelona Decideix, Elisenda Paluzie, ha explicat davant la premsa que la Barceloneta, un barri tradicionalment obrer i abstencionista, es va recollir en un sol dia el vot de més del 20% dels electors i que el cap de setmana passat es va celebrar un segon examen parcial al barri de Gracia, i la xifra de participació es va incrementar fins a un 33,57%. Des de l'organització es valora 'molt positivament' aquesta progressió, tenint en compte que encara queden cinquanta dies de vot anticipat i falta la convocatòria final del dia 10 d'abril. Per la seva banda, Paluzie ha insistit que les raons per votar són 'eminentment democràtiques' i ha recalcat que la consulta del 10 d'Abril a la capital catalana suposarà 'el fermall d'or' a un procés que van iniciar uns 'valents' a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009.

Un dels altres portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha insistit a definir a Barcelona Decideix com una comissió organitzadora neutral. 'No som una plataforma independentista, tenim una posició de neutralitat i volem que la gent participi lliurement'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada