dijous, 24 de febrer del 2011

Camacho creu que només es garantirà la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 amb el PP a la Moncloa


Preveu un 'principi d'acord' entre Mas i Camps però denuncia que el PSOE no ho permet legalment

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, preveu que la reunió entre el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, serveixi perquè hi hagi un 'principi d'acord' sobre les emissions de TV3 al País Valencià. En una entrevista a l'ACN, Sánchez-Camacho ha remarcat que hi ha bona voluntat de Camps, però que calen els instruments tècnics per fer possible la reciprocitat que, seguint les tesis del Govern valencià, passa perquè el govern espanyol atorgui un segon múltiplex al País Valencià. La presidenta del PPC creu que només un govern espanyol del PP garantirà la reciprocitat 'legal' entre TV3 i Canal 9, mentre ha fet responsable el PSOE de la situació actual.
 DIJOUS, 24 DE FEBRER DE 2011 17:29 H
La presidenta del PPC ha parlat diverses vegades amb el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, des que es van tancar els repetidors de TV3 d'Acció Cultural del País Valencià per les multes de l'executiu. Sánchez-Camacho ha assegurat que Camps li ha traslladat la seva 'predisposició' a un acord, però que aquest es podrà materialitzar quan el País Valencià disposi d'un segon múltiplex, és a dir, un altre paquet de quatre canals de TDT, per tal que per un d'aquests canals es pugui emetre TV3.

Sánchez-Camacho ha responsabilitzat el govern espanyol de la situació actual, ja que creu que el PSOE ha impedit que el País Valencià tingui dos múltiplex com sí tenen Catalunya o les Illes Balears. En canvi, ha garantit que la Generalitat valenciana disposarà d'aquest instrument amb el PP a la Moncloa i que d'aquesta manera 'es pugui tancar un acord entre les dues comunitats per garantir la reciprocitat legal de les dues emissions'.

La líder dels populars a Catalunya ha afegit que 'quan hi ha una il·legalitat cal solucionar-la' i que la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9 'es pugui donar amb caràcter legal'. La solució, per la líder del PPC, passa per aquest segon múltiplex. En aquest sentit, ha garantit que el País Valencià el tindrà si el PP arriba a la Moncloa: 'dissortadament haurem d'esperar a un govern del PP perquè comunitats com la valenciana tingui un altre múltiplex i es pugui tancar un acord entre les dues CCAA per garantir la reciprocitat legal de les dues emissions'.

Camacho ha defensat les multes de Camps a Acció Cultural perquè està a favor 'del compliment de la llei'. En aquest sentit, ha recordat que la Llei de l'audiovisual va tenir el suport de PSOE i CiU i que aquesta estableix 'sancions' quan una televisió emet de forma 'il·legal' en un altre territori. Un fet que 'malmet drets d'emissió', com ara els esportius, que 'es paguen en l'àmbit d'una comunitat autònoma' però després també es veuen en un altre territori. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada