dilluns, 28 de febrer del 2011

C's demanarà a Zapatero que recorri al TC per evitar que el Parlament debati sobre la independència


Rivera recorda al govern espanyol que té fins el 14 d'abril per a aturar-ho · El debat tindrà lloc arran de l'admissió a tràmit de la proposició de Llei de Declaració d'Independència de SI

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha anunciat avui que el seu partit demanarà divendres al govern espanyol que recorri davant el Tribunal Constitucional espanyol (TC) l'acord de la Mesa del Parlament admetent a tràmit la proposició de Llei de Declaració d'Independència de Catalunya presentat per Solidaritat a principi de febrer. Rivera ha recordat a Zapatero que té fins al 14 d'abril per a 'aturar l'acord', ja que la proposició de llei es va publicar al Butlletí Oficial del Parlament el 14 de febrer. 'Algú ha d'actuar i només ho pot fer el govern espanyol', ha dit. Rivera ha afegit que el PSOE ja va paralitzar la llei de consultes per via de referèndum i que, en aquest sentit, 'ara també ha d'estar a l'alçada i actuar amb sentit comú'.
DILLUNS, 28 DE FEBRER DE 2011 12:18 H
La proposta de Llei de Declaració d'Independència de Solidaritat es va admetre a tràmit gràcies als vots de CiU i amb els vots contraris de PSC i PP, i és previst que es debati en la seva totalitat al març o abril.

L'admissió a tràmit de la Declaració d'Independència per la mesa, que s'haurà de ratificar a la Cambra, obligarà els parlamentaris a votar a favor o en contra de la regulació sobre les passes que el Parlament i el Govern de Catalunya haurien de seguir per iniciar el procés d'independència i el seu reconeixement internacional, així com per declarar-la. Si s'admetés el tràmit i s'acabés aprovant, s'iniciaria el procés per declarar la independència, que es negociaria amb la comunitat internacional i s'hauria d'acabar votant al Parlament de Catalunya en una sessió solemne.

La proposició de llei de Solidaritat Catalana es basa en les resolucions 98/III, 679/V i 631/VIII de la pròpia cambra catalana a favor del dret d'autodeterminació, amb mocions aprovades a la cambra en aquest sentit dels anys 1989, 1998 i 2010.  Solidaritat es basa en això per aconseguir que la Cambra debati i decideixi sobre l'exercici d'aquest dret.

CiU hi votarà negativament
Tot i que l'admissió a tràmit va ser possible gràcies als vots de CiU, la coalició nacionalista ja va avançar que no hi donaria suport, deixant clar que ja van ser molt clars durant la campanya electoral, quan van explicitar que la seva aposta pel dret a decidir se circumscrivia a les infraestructures i el finançament. 'L'aposta de CiU és aquesta i no és un altra', va recalcar el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada