sábado, 19 de febrero de 2011

El Govern demana a l'executiu espanyol que actuï davant del tancament 'incomprensible' de TV3 al País Valencià


La Generalitat avança que serà discreta en les gestions que pugui fer amb el govern valencià

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat aquest divendres 'incomprensible' que TV3 no es pugui veure a partir d'ahir al País Valencià, i ha demanat a l'executiu espanyol que actuï en tot el que pugui per resoldre aquesta situació. En roda de premsa, Homs ha dit que la Generalitat serà discreta en totes les gestions que pugui fer amb el govern valencià, tot recordant el context preelectoral actual. Les gestions polítiques del Govern, ha dit, seran 'de tot ordre i a tots els nivells' perquè 'no s'acaba d'entendre que en ple segle XXI' no hi pugui haver una reciprocitat entre els dos canals, i més quan Canal 9 ja pot emetre a Catalunya.
DIVENDRES, 18 DE FEBRER DE 2011 15:57 H
Homs ha lamentat 'profundament' el tancament de l'emissió de TV3 al País Valencià i ho ha considerat 'incomprensible' en ple segle XXI. 'No s'acaba d'entendre', ha dit, i més tenint en compte que Canal 9 sí que es pot veure a Catalunya. 'Demanem al govern espanyol que en allò que pugui actuar actuï', ha reclamat el també secretari general de Presidència, que dit que de gestions polítiques el Govern en farà 'de tot ordre i a tots nivells'. Ha defensat la reciprocitat i ha recordat que hi ha una Iniciativa Legislativa Popular al Congrés en aquest sentit.

Sobre una actuació davant de la Generalitat valenciana, ha dit que 'si hagués intenció de fer gestions' es faran d'una manera 'discreta i amb un gran respecte institucional'. En aquest punt ha remarcat el context preelectoral, i ha deixat clar que el Govern no vol fer 'politiqueria' amb aquesta qüestió, sinó posar 'sentit comú' i fer entendre que no és possible que TV3 no es pugui veure al País Valencià. 'Costa molt d'entendre en el temps que vivim', ha reiterat.

És més, ha dit que comparteixen aquesta manera d'actuar amb l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, amb qui va parlar fa unes setmanes sobre aquest tema. 

NOTÍCIES RELACIONADES