dimecres, 23 de febrer del 2011

El govern espanyol rebutja qualsevol responsabilitat en el tancament de TV3 al País Valencià


Ho circumscriu a un acord entre els governs català i valencià · ERC desplega dues pancartes al congrés espanyol en favor de la llibertat d'expressió.

El govern espanyol no té res a dir sobre les emissions de TV3 al País Valencià. Així ho ha assegurat avui el ministre espanyol de la Presidència, Ramón Jáuregui, que ha apuntat que el fet que TV3 es pugui veure o no al País Valencià depèn exclusivament d'un conveni signat entre els dos governs que ho faci possible i que hi hagi reciprocitat. 'Aquestes dues condicions es poden produir perfectament', ha dit, i 'correspon a les dues comunitats establir-ho', ha dit, en contraposició a la postura de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), que sosté que les competències en matèria de telecomunicacions són exclusives de l'Estat espanyol. Jáuregui també ha rebutjat que el govern espanyol pugui concedir un nou múltiplex de TDT al País Valencià -com reclama Francisco Camps com a condició sine qua non per permetre un altre cop les emissions de TV3.
DIMECRES, 23 DE FEBRER DE 2011 13:45 H
Jáuregui ha recordat que Artur Mas ja ha demanat a Camps una reunió sobre aquesta qüestió perquè són els dos governs els qui tenen els instruments i els canals suficients per fer realitat l'intercanvi. 'Els canals que utilitza Catalunya per emetre a Balears o Aragó mitjançant un acord i una reciprocitat són els mateixos que TV3 té per emetre a València o perquè Canal 9 pugui emetre a Catalunya', ha dit.

'Jo no veig cap raó tècnica ni legal perquè això no es produeixi ni sóc qui ha de jutjar per què s'ha apagat aquesta senyal, però insisteixo que totes dues comunitats poden fer-ho', ha dit.

Jáuregui ha justificat aquesta inhibició per demandes de la Unió Europea (UE). 'L'espai radioelèctric és limitat i escàs, i el que ens diu la UE és que l'espai que queda per a aquest suposat nou canal seria el que tallaríem a la telefonia mòbil, i avui en dia ens demanen que dediquem més a la telefonia mòbil a l'espai audiovisual'. Per aquest motiu, a demanat que 'no es col·loqui sobre el govern central un govern que és de les comunitats', perquè 'una matèria que és objecte del marc d'autogovern de les comunitats ha de ser resolta per elles'.

Jáuregui ha respost així a una pregunta parlamentària del líder d'ERC al congrés espanyol, Joan Ridao. En el transcurs de la pregunta, els diputats republicans Joan Tardà i Francesc Canet han desplegat dues pancartes de mida Din-A3 on s'hi podia llegir: 'Llibertat d'expressió. Sí a la TV3', com resa la campanya que Acció cultural del País Valencià (ACPV) du a terme des de la prohibició de les emissions.

La vicepresidenta primera del congrés, la catalana Teresa Cunillera, que en aquells moments presidia el ple per l'absència de José Bono, ha demanat 'per favor' als dos diputats que retiressin immediatament les pancartes, i uns segons després, en veure que la seva petició no feia efecte, ha demanat a Ridao 'que l'ajudés'. Finalment, Canet i Tardà han plegat les pancartes i Ridao ha continuat amb la seva pregunta. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada