divendres, 25 de febrer del 2011

El govern valencià creu que la Generalitat fa 'demagògia' a l'invocar 'la llibertat per justificar les emissions de TV3'


Camps es tanca en banda i ja ha anunciat que no prioritzarà aquesta qüestió en la reunió amb el president Mas

La portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, ha dit aquest divendres que la Generalitat 'no està autoritzada per invocar la llibertat per justificar les emissions de TV3 perquè fan demagògia'. Sánchez de León s'hi ha referit abans del torn de preguntes en roda de premsa posterior al ple del Consell. La portaveu ha insistit en fer un 'aclariment' sobre el tall d'emissions assegurant que 'malgrat el què s'ha traslladat als ciutadans, el cessament és una qüestió de legalitat'. Ja en el torn de preguntes, la consellera ha avançat que Camps no prioritzarà el tema en la reunió amb el president Mas perquè l'essència seran les infraestructures 'i no temes menors que es resolen per vies oportunes'.

 DIVENDRES, 25 DE FEBRER DE 2011 18:05 H
L'executiu de Camps ha criticat que es faci 'una instrumentalització política d'una qüestió jurídica' i ha afirmat que 'tot el que es pugui parlar de censura i llibertat d'expressió 'és un engany'. La consellera s'ha referit de nou al tancament d'emissions en acabar la lectura dels principals acords presos pel govern valencià i abans del torn obert a preguntes dels mitjans. Sánchez de León ha demanat fer un 'aclariment' perquè 'entenc important emmarcar en els seus justos termes el cessament de les emissions de TV3'.

'Tot el que es pugui parlar de censura i de llibertat d'expressió en relació amb TV3 és un engany i un ús demagògic d'una qüestió que només es pot vincular al compliment de la legalitat estricte', ha dit. La portaveu ha explicat que la Generalitat Valenciana ha obert un expedient sancionador a ACPV 'perquè té les competències per fer-ho' i que faria el mateix en un altre àmbit, 'ja fos un bar o en una cafeteria, una farmàcia o un taller que no tingui els permisos oportuns'.

Camps no prioritzarà TV3 amb Mas
Preguntada per la pròxima reunió entre el president Artur Mas i el seu homòleg valencià, Francisco Camps, la portaveu no ha concretat la data del 22 d'abril però ha assegurat que veia molt probable que fos aquell dia. Sobre si hi haurà sobre la taula un possible restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, tal com va avançar el portaveu del Govern Francesc Homs, la consellera valenciana ha assegurat desconèixer el contingut de la reunió però ha avançat que la seva 'essència' seran les infraestructures i, en especial, el Corredor mediterrani i 'no temes menors que s'estan resolent per les vies oportunes'.

'No és un tema que tingui la suficient alçada per ser tractat per dos presidents que dos comunitats autònomes capdavanteres en el que hi ha moltíssimes qüestions a tractar', ha dit Sánchez de León.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada