diumenge, 20 de febrer del 2011

El túnel de la MAT sota l'Albera, perforat a partir de 2012, oficialment adjudicat


El pas sota l'Albera, d'una llargada de 8,5 km, tindrà una amplada de 3 metres
Divendres, 18.2.2011. 00:45h
El pas de la futura línia de 400.000 volts sota els Pirineus s'efectuarà a través dels municipis de Montesquiu i la Jonquera, igual que la Línia d'Alta Velocitat. El projecte, finalitzat el 2013, s'ha formalitzat aquest dijous.
La societat franco-espanyola Inelfe, encarregada de la construcció d'un túnel sota el massís de l'Albera, necessari per al pas de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) proposada des de fa més de 10 anys, ha anunciat aquest dijous l'adjudicació de les obres. Aqueixes obres internacionals duraran 12 mesos i suposaran una perforació de 8,5 km, amb un diàmetre de tres metres, a partir de l'any vinent, fins el 2013. Inelfe, format a parts iguals per Réseau de Transport d'Electricité i Red Eléctrica de España, ha oficialitzat els treballs, que seran paral·lel als túnels de la Línia ferroviària d'Alta Velocitat (LAV). Segons les primeres dades tècnics disponibles, se sol·licitaran dues tuneladores que cavaran simultàniament aquesta part del Pirineu, des del nord, a la comarca del Rosselló, i des del sud, a la comarca de l'Alt Empordà. Un tècnica afinada permetrà s'assegurar l'enllaç entre les dues màquines, a l'interior mateix de la muntanya.

La construcció d'aquest "túnel elèctric", que té per objectiu duplicar la capacitat d'intercanvi elèctric entre els territoris francès i espanyol, són confiats al consorci d'empreses Dragados i Eiffage TP. El nou pas sota terra, la realització del qual no hauria de generar tantes complicacions com la perforació del túnel de la LAV, serà irregularment paral·lela a aquest. De fet, la topografia soterrània imposa una distància variable de 30 a 100 metres respecte als túnels existents. Seguint el mateix procediment emprat per a la LAV, aquest nou projecte estarà sota el sòl des dels termes municipals de Montesquieu i La Jonquera. Anteriorment, el desembre de 2010, Inelfe va adjudicar la construcció de les estacions de conversió elèctrica i l'imponent cablejat de la línia a les companyies Siemens i Prysmian. Una estació es construirà a Baixas, al nord de Perpinyà, i la línia funcionarà el 2014.
Túnel de la línia de 400.000 volts de Berlín, Alemanya © Cosella Dorken
Túnel de la línia de 400.000 volts de Berlín, Alemanya © Cosella Dorken



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada