dimecres, 23 de febrer del 2011

Frattini afirma que la regió de Cirenaica no està sota control del-Gadhafi


REVOLTES POPULARS AL MÓN ÀRAB
El ministre d'Afers Exteriors d'Itàlia, Franco Frattini, ha afirmat que la regió de Cirenaica, al nord-est de Líbia, ja no està sota el control del Govern de Muammar al-Gadhafi. Oficials de l'Exèrcit a Al Yabal al Ajdar, també al nord-oest, han anunciat que s'han unit a "la revolució popular".
23/02/2011 11:36:00
ROMA-. "Sabem de ben segur que Cirenaica no està ja sota el control del Govern libi i que hi ha enfrontaments a la resta del país", ha declarat Franco Frattini als periodistes instants abans de comparèixer davant la Cambra dels Diputats.
Oficials de l'Exèrcit de la zona d'Al Yabal al Ajdar, també al nord-oest, han anunciat que s'han unit als opositors al règim en un vídeo difós per Al Jazeera i Al Aràbia.
"Nosaltres els oficials i els soldats de les forces armades en la direcció de la zona d'Al Yabal al Ajdar anunciar la nostra unió total a la revolució popular", indica un portaveu militar de les Forces Armades líbies en aquesta zona, el nom no ofereixen les cadenes.
El portaveu anuncia, a més, el compromís d'aquests militars en treballar per protegir la seguretat de les instal lacions públiques i privades a la zona.
A més, assegura que les Forces Armades a Al Yabal al Ajdar, la capital és al Baida, estan sota el domini del poble.
Fonts citades ahir per la cadena qatariana Al Jazeera parlaven ja que els opositors al règim s'havien fet amb el control d'Al Baida, situada entre Benghazi i la frontera amb Egipte.
Comitès populars a Benghazi
En Benghazi, s'han creat comitès populars per recuperar les armes robades en els últims assalts contra casernes i comissaries de les forces policials, afirma el diari "Quryna".
Els comitès s'han disseminat per tota la ciutat per protegir les empreses i altres béns públics i privats i recuperar el que s'ha robat en els saquejos. Al Jazeera ha difós imatges de grups de joves que netegen els carrers de la ciutat.
Un periodista ha relatat a la cadena Qatar que Benghazi està sota el control total dels manifestants i que nombrosos militars i policies s'han unit ells. A més, ha assegurat que les ciutats de Derna, Al Beida, mesteres, Tobruk i El Merdj també estan fora del control de Gadhafi.
Dimissions
En les últimes hores, com a mínim vuit ambaixadors libis i altres diplomàtics d'alt nivell han renunciat als seus càrrec disconformes amb la repressió de les protestes populars contra el règim del-Gadhafi, segons Al-Jazira.
Així mateix, el ministre d'Interior libi i general de l'Exèrcit, Abdul Fatah Yunis, va anunciar ahir la seva dimissió i va instar a les forces armades a unir-se al poble en la seva lluita per les seves legítimes demandes, segons la cadena qatariana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada