dissabte, 26 de febrer del 2011

Josep Camprubí aprofita la vista de la consellera d'Ensenyament per explicar les necessitats de construir els centre educatius programats

24/02/2011  Educació
Josep Camprubí, alcalde de Manresa, ha aprofitat la presència d’Irene Rigau, (consellera d’Ensenyament) en l’acte de presa de possessió de Josep Ramírez (nou director dels serveis territorials d’ensenyament a la Catalunya Central) per explicar amb detall les necessitats de Manresa en l’àmbit d’ensenyament. L’acte de presa de possessió s’ha fet avui (24 de febrer) a la seu de la delegació d’Ensenyament, a la carretera de Vic. Camprubí i Rigau s’han reunit just després de l’acte en les dependències de la delegació del govern.

L’alcalde s’ha basat en el planejament dels equipaments educatius de Manresa per explicar l’evolució demogràfica tan del sector de Concòrdia-Mión com el de Valldaura que requereixen la implantació de les dues escoles de primària programades. I, pel que fa al nivell de secundària, ha explicat la necessitat de continuar la construcció de l’institut de Cal Gravat. L’alcalde també ha demanat informació sobre l’aplicació del conveni signat en l’anterior mandat sobre corresponsabilitat entre administracions.

Per la seva banda, Irene Rigau ha explicat que cal distingir entre els centres que tenen projecte i finançament aprovats dels que no tenen aquesta aprovació. Això diferencia els casos de la Flama i Cal Gravat que es troben en el primer supòsit de l’escola de Valldaura que només s’ha fet la cessió dels terrenys, per part de l’Ajunament. Pel que fa al conveni de corresponsabilitat, la consellera ha afirmat que tots els convenis signats amb els municipis estan sotmesos a revisió.

La consellera ha adquirit el compromís d’aportar més informació en endavant, tan pel que fa al calendari d’execució dels projectes programats, com pel que fa al conveni de corresponsabilitat entre Ajuntament i Generalitat.

Recordem que l’alcalde va demanar, anteriorment, a la consellera Rigau que clarifiques totes les inquietuds que a nivell de Manresa es van generar a partir dels anuncis de retallades econòmiques en l’àmbit de l’ensenyament.

El Ple Municipal del mes de gener va aprovar per unanimitat una moció en què l’Ajuntament demana a la Generalitat que no afegeixi una nova línia de P3 a l’escola la Sèquia i que acceleri les obres pendents de nous centres educatius per afrontar el creixement demogràfic i evitar la massificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada