dijous, 24 de febrer del 2011

Jutge aprova extradició Assange

normes de la cort de Londres a favor de concedir l'extradició del fundador WikiLeaks a Suècia, però els seus advocats diuen que apel.laran.

Darrera actualització: 24 feb 2011 11:52 GMT
Els advocats de Julián Assange diuen que podria enfrontar l'extradició als Estats Units una vegada a Suècia [Reuters]

Una cort Anglès ha ordenat Julian Assange, el fundador de la denúncia de WikiLeaks pàgina web que bufa, a ser extradit a Suècia sobre els delictes sexuals reclamacions.

Howard Riddle, el jutge magistrat de la cort de Belmarsh a Londres, va dir el dijous que les acusacions de violació i assetjament sexual interposada per dues dones van ser casos d'extradició i que una ordre de detenció va ser dictada sueca.

Els advocats dels 39 anys d'edat, d'Austràlia, va dir que seria impugnar la decisió, després d'haver argumentat que Assange no seria un judici just a Suècia i podria enfrontar l'extradició als Estats Units.

"Anem a apel.lar", va dir Geoffrey Robertson, el seu advocat principal, el tribunal arran de la sentència.

Tim amic, corresponsal d'Al Jazeera a la cort, va dir que era un "cop devastador" per Assange i el seu equip, però que en última instància, podria buscar un recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans. 

fiscals sueca va emetre una ordre internacional de detenció per Assange any passat per a ser interrogat per les acusacions de mala conducta sexual, que ell nega rotundament.

Dues dones han fet demandes en contra, un basat en que va abusar sexualment d'ella per negar-se a fer servir un condó, i l'altre que tenia relacions sexuals amb ella mentre ella dormia.

L'equip legal de Assange argumentar durant tres dies d'audiències a principis d'aquest mes, que el fiscal sueca no tenia poder per dictar una ordre de detenció europea, i que els càrrecs no constituïen delictes d'extradició.

Però els advocats en representació de Suècia va dir que l'ordre de complir amb els requisits legals, i desestimar els suggeriments que Assange podria ser extradit als EUA, va dir que la Gran Bretanya hauria de donar el seu consentiment.

Assange ha estat en el centre d'atenció pública del web Wikileaks va començar a publicar secrets militars i diplomàtics dels arxius dels EUA.

Els seus advocats han argumentat que no s'enfrontaria a un judici just a Suècia, amb casos de violació sovint se celebren a porta tancada, i que si finalment extradit als EUA, podria ser enviat a la Badia de Guantánamo, o fins i tot la pena de mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada