diumenge, 13 de febrer del 2011

La premsa espanyola carrega contra Raül Agné

Diuen que el tècnic es va negar a parlar en castellà i posteriorment va deixar plantada a la premsa

Els mitjans de comunicació s'han fet ressò de l'incident que ahir al vespre va ser protagonista l'entrenador del Girona FC, Raül Agné, quan els periodistes locals el van increpar al respondre una pregunta en català quan aquesta li havia estat formulada per una periodista de TV3. Avui alguns mitjans locals com el 'Diario de Alto Aragón', han volgutcarregar contra el tècnic del Girona assegurant que Agné 'va fer cas omís de les peticions de respondre en castellà, aixecant-se i abandonant la sala de premsa, sense possibilitat d'atendre a més qüestions'. D'altra banda diversos fòrums esportius han iniciat un acalorat debat sobre la figura de l'entrenador.

DIUMENGE, 13 DE FEBRER DE 2011 16:18 H
'El tècnic del Girona va respondre també en català i per això diversos mitjans d'Osca li van reclamar que ho fes en castellà. Raül Agné va fer cas omís de la petició que li havien traslladat, va seguir amb la compareixença contestant en català i, després de negar-se a declarar en castellà, es va aixecar i va abandonar la sala de premsa, deixant sense la possibilitat d'atendre a més qüestions'. Aquesta és la versiódels fets que ha relatat aquest matí el 'Diario de Alto Aragón' després que Agné fos increpat pels mitjans locals per, simplement, atendre en català a una periodista de TV3.

La reacció no s'ha fet esperar a Internet i diversos fòrums han iniciat un acalorat debat sobre aquesta qüestió. Un dels més populars de la xarxa, 'ForoCoches.es', ha iniciat un fil de conversa titulat 'L'entrenador del Girona es nega a contestar les preguntes en castellà a Osca', que a hores d'ara compta amb 203 intervencions i més de 2.000 lectures. Alguns dels participants al fòrum han mostrat la seva indignació amb l'entrenador del Girona amb comentaris com 'em sembla una falta de respecte, a veure si fa el mateix a Londres. Ens partiríem la caixa'; 'quin fàstic de gent, jo li hauria donat una puntada de peu i a Girona directe'; 'De subnormal profund, mal educat i altres qualificatius'. Malgrat tot, un important nombre de persones han sortit en defensa d'Agné en aquest mateix fil de conversa.

Un altre fòrum on s'ha iniciat el debat és al fòrum oficial de la lliga de bàsquet ACB, amb el títol 'Ningú diu res de l'aragonès Raül Agné?'. Aquí els comentaris són més moderats però igualment es troben reaccions en contra del tècnic del Girona FC.

Tema del dia a les xarxes socials

Les xarxes socials de Facebook i Twitter són escenari al llarg d'avui de mostres de suport envers Raül Angé. La notícia sobre l'incident s'ha escampat ràpidament per la xarxa i ja existeixen diverses versions de la roda de premsa penjades a YouTube amb subtítols en anglès i castellà. A Twitter el ninotaire i col·laborador de directe!cat , Aleix Saló, hareclamat que l'etiqueta #raulagne esdevingui Trending Topic a Twitter en solidaritat amb l'entrenador, petició que molts altres s'hi han sumat.

D'altra banda a Facebook ja existeix una pàgina creada sota el títol 'Suport a l'entrenador del Girona, Raül Agné, per expressar-se en català' i que a hores d'ara ja compta amb més de 600 seguidors.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada