dissabte, 19 de febrer del 2011

L'anglesa Jet2 i una companyia sèrbia estudien venir a Girona


Es podrien sumar en breu a l'oferta de l'aeroport amb diverses rutes.Les institucions veuen amb bons ulls l'arribada de la companyia catalana, que oferirà un mínim de dues freqüències diàries amb Madrid.

19/02/11 02:00 GIRONA - ORIOL MAS
La pista i la torre de control de
l'aeroport de Girona, en una imatge
 d'arxiu. Foto: MANEL LLADÓ.
Les institucions rebran Spanair amb els braços oberts si finalment aquesta companyia decideix operar a l'aeroport de Girona. Tot apunta que la línia aèria amb base a Barcelona situarà un avió a les instal·lacions de Vilobí, des d'on recuperarà la ruta que Ryanair ha cancel·lat amb Madrid. Segons explicava ahir el president de la Diputació, Enric Vilert, Spanair podria oferir un mínim de dos vols diaris amb Barajas: “Ens hem reunit, i ara estan fent números, però són els que han mostrat més interès”, va dir. Fonts de Spanair van reconèixer ahir que s'està estudiant la viabilitat de la ruta, però que encara no hi ha res decidit. De fet, el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, va explicar que Spanair es va comprometre a analitzar les rutes que ha abandonat Ryanair, però que serà la mateixa companyia la que ho anunciï: “És una decisió seva, comercial, i nosaltres farem el que sigui necessari perquè l'aeroport funcioni”. Finalment, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va dir que “si qualla, serà una molt bona notícia, perquè sempre hem intentat que l'aeroport no depengui només d'una companyia, i amb Spanair ho havíem intentat altres cops”.
Noves companyies
D'altra banda, s'està negociant amb altres línies aèries perquè aterrin a Girona. Vilert va dir que dues de les més avançades són una companyia sèrbia que començaria aquest mateix estiu, amb rutes als països de l'est. I l'altra és Jet2, una companyia anglesa amb seu a Leeds, que connectaria Girona amb diverses ciutats del Regne Unit. En aquest cas les rutes començarien l'any que ve, si les negociacions arriben a bon port.
La prioritat, però, continua sent arribar a un acord amb Ryanair. Font explicava ahir que volen que “reconsiderin la seva posició”, i treballaran en aquest sentit “fins que hi hagi possibilitats”. Vilert també reclamava que s'arribi a un punt d'acord, perquè “Ryanair no pot fer xantatges a la Generalitat, però la Generalitat ha de pensar en el retorn que la seva activitat té al territori”. Espadalé també creu que cal un acord, “però Ryanair ha de pensar que la situació ha canviat respecte a l'any passat”. El Grup Impuls per Girona, que agrupa patronals i sindicats, defensava que el tema no es polititzi, i que es traspassi la gestió de l'aeroport per facilitar l'activitat de Ryanair i altres companyies.
Ryanair ja ha anul·lat la venda de bitllets per a les rutes que va dir que cancel·lava. En alguns casos serà a partir de final d'abril i, en altres, fins a començament de maig, com ara Madrid, Oslo o Aarhus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada