dilluns, 21 de febrer del 2011

L'equip originari de Laporta a Solidaritat, liquidat


Del nucli dur de l'expresident blaugrana a Democràcia Catalana només queda el seu cap de premsa, Jordi Finestres.

L'esperat salt a la política de Joan Laporta, a finals de juliol de 2010, va anar acompanyat de la presentació d'un partit, Democràcia Catalana (DC), així com d'un vídeo on l'expresident blaugrana presentava el seu equip de treball, tots ells professionals de la seva màxima confiança, que l'havien de portar al Parlament de Catalunya. Eren Àlex Fenoll, Anna Arqué, Rafa Yuste, César Martínez, Jordi Piqué i Jordi Finestres. En aquelles dates Laporta va rebre la proposta d'Uriel Bertran i Alfons López Tena per fundar la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb l'èxit posterior a les eleccions catalanes. Amb el Congrés d'aquest dissabte, i només set mesos després d'aquell vídeo inicial, l'equip originari de l'expresident del Barça ha quedat totalment liquidat, i d'aquelles sis persones només Jordi Finestres continua al costat de Laporta, ocupant el càrrec de cap de premsa de Solidaritat Catalana.
DILLUNS, 21 DE FEBRER DE 2011 05:00 H
De les sis persones que acompanyaven l'expresident blaugrana al vídeo que certificava el seu salt a la política, n'hi ha cinc que ja s'han desvinculat de l'equip de Laporta. Rafa Yuste, que ja era amb Laporta a la junta blaugrana s'ha mantingut en un discret segon pla des que va crear-se Solidaritat Catalana. César Martínez, fins ara encarregat de les finances de la coalició, ha estat substituït per Jordi Anguera, l'exdirector de l'Agència Catalana de Consum, anteriorment vinculat a Esquerra Republicana. Amb l'arribada d'Alfons López Tena i Uriel Bertran també va deixar el partit Jordi Piqué, un jove emprenedor d'èxit que llavors encarregat de construir l'argumentari socioeconòmic de Democràcia Catalana.

Els últims en desvincular-se de l'entorn de Laporta han estat l'activista i empresari Àlex Fenoll, al costat de l'expresident blaugrana des del primer minut i, de fet, responsable del vídeo comentat. Anna Arqué, que va arribar al costat de Laporta a través de la coordinadora nacional de consultes, també hauria caigut -almenys de moment- de les responsabilitats de relacions internacionals del partit. Tots dos han vist com la candidatura oficialista 'Anem per feina' els deixava de banda i les votacions d'aquest diumenge els deixava fora de l'Executiva de Solidaritat.

Set mesos després d'aquell vídeo, dissenyat per traslladar una imatge d'equip jove, dinàmic i professional a l'entorn de l'expresident blaugrana. de tots els homes de Laporta només continua viu a Solidaritat el llavors cap de premsa de DC, Jordi Finestres, que s'encarrega de la mateixa tasca al capdavant de la comunicació amb els mitjans i que manté una estreta relació amb Laporta. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada