dimecres, 16 de febrer del 2011

Mas tria l'ambaixador d'Aznar a l'OTAN durant la guerra d'Iraq per representar Catalunya a Brusel·les


Juan Prat, exambaixador espanyol a l'OTAN entre 2000 i 2004, representarà el país davant la UE

El representant del govern espanyol a l'OTAN durant la guerra de l'Iraq, el català Juan Prat (1942), serà el representant de la Generalitat davant de la Unió Europea (UE). El socialista Jose Luís Rodríguez Zapatero el va destituir immediatament quan va accedir a la presidència del govern estatal, però Artur Mas el recupera ara per situar-lo com a màxim representant de la Generalitat a Brussel·les, segons que ha revelat avui el diari Ara. Prat, després de cessar en el càrrec a l'OTAN, va ser recol·locat com a ambaixador del govern espanyol en missió especial per a Assumptes de la Mediterrània, d'on va ser cessat el 2007 per passar a ser llavors ambaixador del govern espanyol als Països Baixos.
DIMECRES, 16 DE FEBRER DE 2011 10:35 H
Anteriorment, Coll havia estat l'ambaixador espanyol a Itàlia (1996-2000), director general per a les relacions exteriors amb la Comissió Europea (1995-96), director general de Relacions Nord-Sud, Política Mediterrània i Relacions amb l'Amèrica Llatina i l'Àsia a la Comissió Europea (1990-95) i cap de gabinet de llavors dirigent d'Alianza Popular Abel Matutes com a comissari europeu de Crèdit i Inversions (1986-1990).

Coll substituirà el socialista Albert Moreno, que havia compaginat la representació a Brussel·les amb la secretaria de la Unió Europea. Segons l'Ara, 'no ha destacat fins ara per una catalanitat desacomplexada, condició que els últims anys CiU havia trobat a faltar en aquest càrrec per defensar Catalunya a la Unió'. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada