dimarts, 15 de febrer del 2011

Montilla considera una 'irresponsabilitat' que el Parlament voti la independència


L'expresident acusa Mas d'intentar presentar com a 'culpables' de les retallades a Zapatero i el tripartit.

En una carta dirigida a la militància del seu partit, l'expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, José Montilla constata que falten 100 dies per a les municipals, la 'primera cita democràtica' a la que fa front el PSC des de la desfeta electoral del 28-N, i ha advertit que aquests comicis 'podem marcar el futur del PSC com a organització amb vocació majoritària'. En la seva repassada a l'actualitat, Montilla ha acusat el Govern d'intentar fixar en l'opinió pública que els 'culpables' de les retallades que vindran són el tripartit i el govern espanyol. Per últim, l'expresident també ha carregat contra la proposició de Llei de Declaració d'Independència que ha acceptat a tràmit la mesa del Parlament. Per l'andalús, el debat independentista actual és 'ingenu, frívol i irresponsable', ja que considera que la Llei de Solidaritat és legalment 'inadmissible' i només generarà 'expectatives falses i debats estèrils'. 'Prou frivolitats', conclou l'expresident.
DIMARTS, 15 DE FEBRER DE 2011 10:56 H
L'expresident ha situat els tres reptes que el PSC haurà de superar en les municipals. D'una banda, mantenir la seva condició de 'primer partit de Catalunya pel que fa a la gestió de les polítiques públiques locals per a la majoria dels ciutadans'. De l'altra, 'revalidar i consolidar' la seva identitat com a 'partit municipalista'. I finalment, 'mostrar senyals de recuperació i renovació de l'oferta socialista com a contribució al profund procés de revitalització de la nostra organització que haurà de tenir una fita molt important en el proper congrés de la tardor'.

De fet, ha dit ser conscient que 'l'impacte polític i sociològic del resultat de novembre pesa, molt encara', sobre els socialistes catalans, al mateix temps que estan 'liderant' reformes 'doloroses, difícils i dures' des del govern espanyol. Tot i això, el líder dels socialistes catalans ha fet una crida a no 'defallir' ni 'lamentar-se'. 'Els socialistes no fem des de les adversitats excuses, sinó reptes i desafiaments'.

Les finances de la Generalitat

D'altra banda, el primer secretari del PSC ha carregat contra la 'polèmica' que ha envoltat la sol·licitud d'endeutament de la Generalitat, que ha qualificat 'd'interessada i irresponsable'. Montilla ha recordat que totes les comunitats van tenir autorització per endeutar-se l'any 2010 i aleshores 'no va ser notícia'.

Ara, creu que ha esdevingut notícia per 'dues actituds polítiques que es retroalimenten'. D'una banda, 'la catalanofòbia existent en alguns sectors de la política espanyola' que vol treure 'avantatge electoral alimentant actituds hostils contra Catalunya sobre la base de mentides i insinuacions' tenint en compte la proximitat de les eleccions del 22 de maig. De l'altra, l'actitud del Govern de la Generalitat, que creu que intenta fixar en l'opinió pública catalana que les retallades que es preveuen, 'especialment les socials', tenen com a 'culpables' l'anterior Govern de la Generalitat i el govern espanyol.

Montilla sosté que l'actitud de CiU és 'perjudicial pels interessos del país i per a la seva imatge internacional'. L'expresident ha remarcat que les decisions que es prenguin, ja sigui augmentar o no impostos, o retallar un servei o un altre, són responsabilitat de l'actual executiu i de 'ningú més'.

La iniciativa de SI sobre la independència, una 'frivolitat'

En un altre ordre de coses, Montilla ha carregat contra la decisió de la Mesa del Parlament d'acceptar a tràmit una proposició de llei de SI per declarar la independència de Catalunya. L'expresident ha demanat respecte pel principi de 'legalitat' i sosté que 'no és admissible, i no hauria de ser admès, que el nostre Parlament accepti debatre en el Pla una proposició que se situa fora de la Constitució i de l'Estatut vigents'. Montilla ha dit no tenir por a les idees ni als debats democràtics, però ha fet una crida a no fer-se 'trampes' a si mateixos 'generant expectatives falses, debats estèrils o impulsant procediments inadequats o equivocats'.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada