dissabte, 26 de febrer del 2011

Nova Zelanda s'enfronta a "la major tragèdia '

PM demana nació Christchurch terratrèmol "esdeveniment més tràgic" a mesura que augmenta xifra a 145 i les esperances s'esvaeixen als desapareguts.
Darrera actualització: 26 feb 2011 08:40 GMT
Les esperances de trobar supervivents continuaran a esvair com el nombre de morts pel terratrèmol augmenta Christchurch [AFP]

Nova Zelanda's primer ministre ha advertit que el país pot estar enfrontant la seva major tragèdia com la xifra de morts pel terratrèmol a la ciutat de Christchurch pics a 145, amb una altra falta 200.

John Key, va dir el dissabte que el tremolor de la setmana passada, que va derrocar els edificis d'oficines i la pluja de runes als carrers de Christchurch, "pot ser només de Nova Zelanda esdeveniment més tràgic", superant un terratrèmol 1931 que va matar a 256 persones.

Les autoritats diuen que blocs sencers haurà de ser enderrocat després de la catàstrofe, que va deixar fins a un terç de la ciutat enfront de la demolició juntament amb parts de barris perifèrics, i tallar el subministrament d'electricitat i aigua a la majoria de la població de 390.000.

Clau, que es van reunir els familiars dels morts i desapareguts a la devastada ciutat, va anunciar un homenatge de silenci de dos minuts l'1 de març, un cop per setmana després que el sisme va tenir lloc a les 12:51 hores de dimarts.

Va dir que el silenci era una oportunitat "per detenir i recordar a aquells que han perdut la vida, els que falten, i els centenars de persones que estan de dol de la família i amics".

Key també va dir que els familiars es temen el pitjor, tres dies després de rescatistas que ara sumen en els seus últims centenars detectat senyals de vida entre les restes retorçats.

"Crec que és just dir que [els familiars] témer el pitjor, però encara hi ha un raig d'esperança", va dir.

"Ells estan plens de por, perquè un període significatiu de temps ha transcorregut."

Temporal dipòsit de cadàvers
La policia va dir que 145 cadàvers havien estat portats a un dipòsit de cadàvers temporal, i que havia "serioses preocupacions" dels 200 figuren com desaparegudes. Aquests inclouen un gran nombre d'estudiants asiàtics temia perdut en una escola d'idiomes es va ensorrar.Andrew Thomas d'Al Jazeera, la presentació d'informes de Christchurch, va dir que els cossos que poden ser trobats seran difícils d'identificar.

Enginyers, va dir el dissabte que tant com un terç de la zona central, on els edificis d'oficines plegades com a paquets de cartes i carrers sencers van perdre les seves façanes botiga, pot ser que hagi de ser enderrocat i reconstruït.

"Hem recollit algunes dades en l'últim parell de dies i és l'aspecte d'un terç dels edificis [seria condemnat]," va dir Jason Ingham, un enginyer estructural de la Universitat de Auckland, mitjans de comunicació locals.

El poder ha estat restaurada a la majoria de la ciutat, però molts dels seus 390.000 residents no tenen aigua i depenen de subministraments portats per cisterna.

Les autoritats van dir que més de 62.000 llars no tenen subministraments d'aigua i les propietats de 100 mil no tenen clavegueram, mentre que 800 banys portàtils s'estan posant en marxa per ajudar a protegir-se de l'amenaça de la malaltia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada