dissabte, 19 de febrer del 2011

[Països Catalans] L'espanyolisme apaga TV3 al País Valencià: Intereconomía i similars segueixen operatives

Mitjans digitals catalans, balears i valencians han parat durant 24 hores per denunciar que TV3 ja no emet a la Comunitat Valenciana davant l'amenaça de ser sancionada.

 Kaos Països Catalans | Premsa | 2011.02.18 a les 12:16 | 
Carrera
Mitjans digitals catalans, balears i valencians han parat durant 24 hores per denunciar que TV3 ja no emet a la Comunitat Valenciana davant l'amenaça de ser sancionada.
18/02/2011 10:33:00
BARCELONA-.  TV3 no es pot veure des d'ahir a la Comunitat Valenciana, després de 26 anys, ja que  Acció Cultural (ACPV)  va decidir suspendre les emissions abans que avui entre en vigor una modificació de la llei valenciana d'audiovisuals que preveu imposar sancions de 60.000 euros cada quinze dies si l'esmentada cadena continua emetent.
Acció Cultural considera que el nou text de la llei s'ha fet expressament per castigar a aquesta entitat, pel que la seva junta directiva va acordar d'urgència cessar les emissions de TV3 abans d'exposar a elevades multes que posarien en risc la seva supervivència.
Mitjans digitals de Catalunya, València i Balears com  Vilaweb ,  L'Obra Cultural Balear  o  Òmnium , entre molts altres, han suspès les seves emissions durant 24 hores en solidaritat amb Acció Cultural.

Cop de gràcia a TV3
17/02/11 02:00 -  VALÈNCIA  -  ENRIC ORTS/Avui
Després de 25 anys en marxa, les emissions de TV3 al País Valencià podrien tenir els dies i fins i tot les hores comptades.  Acció Cultural del País Valencià  (ACPV), propietària dels repetidors del senyal, va informar ahir que el govern de Camps li ha enviat dos requeriments perquè cesse de manera total i immediata les emissions amb l'amenaça d'una multa inassumible per a l'entitat, presidida per Eliseu Climent.
La direcció general de Promoció Institucional del País Valencià adverteix a ACPV que, a partir d'avui, li imposarà una sanció de 60.000 euros cada quinze dies si no talla el senyal. És a dir, en el primer mes (quatre setmanes) la multa pujarà als 120.000 euros, en el segon, als 240.000, i així successivament.
La situació és tan alarmant que ACPV ha convocat d'urgència la seua junta directiva per avui mateix, un òrgan que podria prendre la decisió de suspendre les emissions.
Toni Gisbert, coordinador d'ACPV, en declaracions a aquest diari va subratllar que a hores d'ara tot és possible, fins i tot el tancament. “Està tot obert. Es tracta d'una cosa molt seriosa i per això ens plantejarem totes les possibilitats. Hi ha un menú d'altres opcions però també hi ha aquesta [el cessament de les emissions]”, va exposar.
El govern valencià, que sol fer coincidir les seues embranzides anticatalanistes amb períodes de dificultat política o a les portes d'unes eleccions, com les que tindran lloc al maig –a Corts i municipals–, va modificar el desembre la llei del sector audiovisual, que ara preveu “multes coercitives” per aquells que incomplisquen una ordre de cessament d'emissions.
ACPV interpreta que aquella modificació tenia com a “objectiu únic” una represàlia expressa contra l'entitat. “On s'ha vist que un govern modifique una llei amb l'única intenció de castigar econòmicament una associació cultural sense ànim de lucre fins al punt de buscar el seu ofegament?”, es preguntava ahir ACPV en un comunicat.
La nova maniobra de la Generalitat se suma a l'amenaça d'embargament i de congelació de subvencions també per part de l'executiu valencià a ACPV –la setmana passada–, en cas que no pague abans del 20 de març els 600.000 euros que encara deu en concepte de multes anteriors, també per les emissions.
Els advertiments de sanció del govern de Camps a ACPV transcendeixen a penes un dia després que el portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, declarara que vol “establir un procés de negociació” sobre l'emissió de TV3 al País Valencià

La CUP se solidaritza amb la protesta pel tancament de TV3 al País Valencià
18/02/2011
La CUP vol mostrar també el seu rebuig al tancament de TV3 a una part important de la nació catalana.
Es protesta pel fet que TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d'aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió.
Denunciem el governs regionalistes del Principat per la seva passivitat en solucionar el problema i per no haver generar una autèntic espai comunicatiu català a través de TV3. D'altra banda, no poden de deixar de criticar i denunciar l'actitut del Partit Popular de voler aniquilar la lengua catalana arreu de la nació

Persecució i mort de TV3
Jesús Civera
El PP valencià té greus problemes d'encaix amb la modernitat. No es treu de sobre l'herència religiosa, el que li comprimeix en la seva defensa derminados drets civils. La seva idea autonomista és un subproducte del perenne nacionalisme espanyol: un regionalisme de vernís valencianista. I la seva desobediència a les convencions científiques li sumin en una perspectiva cavernícola. Mentre subsisteixin aquestes tres tradicions-hi ha més, però deixem-ho per ara-els seus desajustos per afermar-se com un partit de idearis liberals són més que evidents tot i la seva hegemonia social. Podrà omplir-se la boca dient-ho, però és el menys important: només compta al supermercat dels vots. 

El PPCV acaba de carregar contra Carmen Caffarel, directora de l'Institut Cervantes, per dir una obvietat emparada en el diccionari de la RAE: «Políticament-el valencià-serà una llengua, però no ho és des del punt de vista lingüístic, com tampoc ho és el balear ». Els defensors de les essències pàtries, estil Pedro Agramunt, han desenterrat seguida el fusell: els seus trets són ridículs. La peripècia no és sinó un derivació pintoresca del acarnissament, aquest sí, del Consell de Camps contra els «clàssics» repetidors de TV3-un quart de segle els contemplen-promoguts per l'entitat Acció Cultural. La càrrega de cavalleria del Consell per tal de paralitzar les emissions de la televisió catalana al territori valencià ve de lluny i evidencia una desmesura prodigiosa. L'última envestida ha consistit a modificar la Llei de l'Audiovisual, el que eleva les indemnitzacions que ha de pagar ACPV com a càstig per saltar-se la norma i la aboca al tancament definitiu de les emissions. El col.lectiu ha pagat ja 127.000 euros de multa i abans del 20 de març hi haurà d'abonar 600.000 més. Amb el canvi normatiu, cada 15 dies ha de pagar una multa de 60.000 euros. 


El Consell rebutja que es pugui veure TV3 mentre permet passeja sota la seva cel innombrables televisions que ofereixen tarot i en les quals unes senyores i uns senyors d'aparences espectrals es dediquen a salvar ànimes ia negociar sobre vides i hisendes.I justifica la persecució per un problema de reciprocitat: la Generalitat Catalana, que aquesta és una altra, no consent que Canal 9 es contempli en les seves possessions.Per descomptat, hauran raons polítiques i tècniques, d'uns i d'altres, començant per les martingales dels famosos múltiplex i la incompetència del Govern de Madrid. Però no té res a veure la circumstància amb l'assetjament impenitent i milionari que ha desplegat el Consell contra la possibilitat innocent d'endollar l'electrodomèstic casolà i que aparegui un senyor donant notícia del que passa al nord de la geografia valenciana.Dècades després, l'espai per Tv3 es encegarà en aquest tros d'Espanya. Ja ha desaparegut en moltes comarques. Potser el PP obtingui algun vot popular amb la maniobra soterrada, però per descomptat no li atorga centralitat, ni li ofereix un cercle de seny i pluralisme. Entre València, Catalunya i Madrid, adéu a TV3 (encara que València hagi posat la fúria flamígera i la responsabilitat última: la caverna dóna cops de cua homicides).

TV3 deixa d'emetre al C. Valenciana després de 28 anys per les denúncies del Consell
Levante EMV
TV3 va dir ahir a la nit adéu a les seves emissions a la Comunitat Valenciana després de 28 anys. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l'associació cívica que s'havia encarregat de portar la senyal de la Televisió de Catalunya als valencians des de 1983, va tancar els seus últims tres repetidors en funcionament a causa de l'amenaça de noves multes per part de la Generalitat . Si no hi ha clausurat les antenes, la Conselleria de Justícia hauria imposat una nova sanció de 120.000 euros i hagués iniciat nous expedients que li haguessin costat a ACPV 60.000 euros cada 15 dies. Un situació insostenible ja que en l'actualitat el muntant de multes imposada a l'associació cívica supera els 680.000 euros.
I és que el Consell de Francisco Camps ha premut l'accelerador en els últims dos mesos amb la intenció de tancar els tres canals de Televisió Digital Terrestre de TVC a la Comunitat Valenciana: TV3, 3 / 24 i Canal 33. De fet, al mes de desembre de l'any passat el Consell va modificar la Llei 1 / 2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual a través de la Llei 16/2010 de 27 de desembre de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat. Basant-se en aquesta nova norma, la Conselleria de Justícia ha iniciat dos procediments administratius en què amenaçava a ACPV amb multar amb altres 120.000 euros si avui no paraven les emissions de TV3.

Però aquesta no ha estat l'única acció que ha forçat a ACPV a tirar la tovallola.L'associació cívica sol.licitar un pagament fraccionat dels 680.000 euros (600.000 + interessos) que se li havien imposat, cosa que el Consell va denegar posant-li com a data límit per saldar la multa el pròxim 20 de març. Una sinistra metàfora de la crema de les falles. A aquests més de 100 milions de pessetes cal sumar els 127.000 euros que ja es van abonar de la primera sanció que la Generalitat els va imposar.

Segons fonts d'ACPV, la situació és "límit", ja que en cas de no pagar les sancions abans del dia 20 els comptes i els béns immobles de l'associació cívica poden ser embargats. A més, corren perill la vintena dels llocs de treball de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, un contenidor cultural en ple centre de València, o la xarxa de casals Jaume I repartits per tota la geografia valenciana. També la supervivència d'iniciatives impulsades des de ACPV, com la històrica revista "El Temps". "Aquestes multes no són només el tancament de les emissions de TV3 sinó que pot ser el final d'ACPV", han lamentat.

Ahir a la nit, en una reunió d'urgència, la Junta d'ACPV va decidir el tancament dels repetidors que encara estaven en marxa, alguns amb sentències judicials a favor. A la trobada va acudir el president d'ACPV, Eliseu Climent, els expresidents Vicent Martínez Sancho i Joan Francesc Mira, i l'actual gerent, Antoni Gisbert.

Després de prendre la decisió, un tècnic d'ACPV va tancar els tres repetidors i les petites antenes que encara permetien veure TV3 a Castelló, València i part d'Alacant.Cap a les 21.40 hores d'ahir, per evitar tornar a ser sancionats per la Generalitat, es va clausurar la torre d'emissió a la Serra Perenxisa (Xiva), el Montdúver (Gandia) i el Bartolo (Benicàssim). Després de la seva apagada va deixar d'arribar el senyal als receptors de la Vall d'Uixó, Ontinyent, la Vall de Tavernes, la Serra Gelada (Benidorm) i la Serra Segària (Pego). No es va poder veure ni Polònia, un dels programes de major audiència, i després dels informatius es va deixar d'emetre al C. Valenciana.

Fa un parell d'anys, les sancions de la Generalitat ja havien provocat el tancament del repetidor de la Carrasqueta (Alcoi), que va deixar a tot el Sud d'Alacant sense la possibilitat de seguir TV3. també els d'Alginet i la Llosa de Ranes.  

Manca d'acords
Però també cal recordar que el final de TV3 no ha estat només per les denúncies del Consell. Durant els últims anys, va planejar sobre la supervivència de les emissions la possibilitat d'aconseguir una reciprocitat entre la Televisió de Catalunya i Canal 9.Després de les peticions del Consell i les reunions d'ACPV, el Govern català tampoc va posar molt de la seva part per arribar a una situació, a la qual el Govern central va acabar per donar el cop de gràcia en no concedir el múltiplex que hagués afavorit l'intercanvi de senyals entre ambdues comunitats.

La falta d'acord ha deixat en safata la possibilitat de seguir amb el tancament sistemàtic de TV3 en considerar que incompleix la llei de televisió digital terrestre. Avui l'entitat cívica reuneix a partits polítics i societat civil en contra del tancament d'emissions.

El Govern intenta frenar la ILP i obvia la petició del múltiplex

El "botxí" del tancament de les emissions de TV3 no ha estat tan sols el Consell de Francisco Camps recolzant-se, això sí, en la legislació vigent. La inanició del Govern central tampoc ha afavorit la supervivència de les emissions en evitar la incorporació d'un nou múltiplex per a la reciprocitat, és més, va intentar frenar una iniciativa legislativa popular amb el suport de més de 650.000 signatures.

Segons un document al qual ha tingut accés Diari de Girona, el Consell va demanar el passat 10 de març de 2010 a través d'una carta un tercer múltiplex per aconseguir la reciprocitat de senyals entre TV3 i Canal 9. La resposta, a la qual també ha tingut accés aquest diari, nega el nou múltiplex i contesta que amb la tecnologia existent es poden intercanviar els senyals. Només s'ha tornat a saber per cap de les dues parts.

Tampoc va ajudar l'Executiu Zapatero a la ILP Televisió Sense Fronteres, ja que la va intentar frenar per que ni es debatés a les Corts Valencianes. És l'últim cartutx d'ACPV que les emissions de TV3 continuïn en el futur encara que ara s'hagin paralitzat. sp valència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada