diumenge, 20 de febrer del 2011

Puigcercós: 'No posarem pals a les rodes a la llei de consultes de CiU'


Tot i això, alerta que el TC i el govern espanyol 'bloquejaran qualsevol iniciativa'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dissabte que 'a diferència d'ells, no posarem pals a les rodes' en referència a la llei de consultes que impulsarà CiU tal com es va anunciar des del Govern. Amb tot, Puigcercós ha alertat que el Tribunal Constitucional espanyol i el govern de l'Estat, sigui del PSOE o del PP, 'bloquejaran qualsevol iniciativa' en aquest sentit. Pel que fa a les primàries del PSC, Puigcercós ha celebrat que els socialistes celebrin un 'debat democràtic i no un debat de nomenament a dit, com hem vist en altres partits'. El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la Secció d'Anàlisi de Polítiques Públiques de la Fundació Josep Irla que s'ha fet a la seu del partit.
 DISSABTE, 19 DE FEBRER DE 2011 14:36 H
'Ens paguen per fer de diputats, farem la nostra feina i que no tingui cap dubte CiU que, a diferència d'ells, no posarem pals a les rodes'. Amb aquestes paraules, Joan Puigcercós ha sintetitzat la posició d'Esquerra Republicana de Catalunya respecte la llei de consultes que impulsarà CiU tal com va anunciar el portaveu del Govern, Francesc Homs, aquesta setmana.

No obstant això, el president d'ERC ha fet un advertiment: 'No maregem la gent; fem el que fem, el govern d'Espanya, del PSOE o del PP, o el Tribunal Constitucional, bloquejaran qualsevol iniciativa'. En aquest sentit, també ha afirmat que 'tots sabem que la sentència del TC posa un objectiu molt clar: faci el que faci Catalunya, serà controlat i prohibit'.

Llarg termini

Joan Puigcercós ha atès els mitjans de comunicació durant l'acte de presentació de la Secció d'Anàlisi de Polítiques Públiques de la Fundació Josep Irla. En aquest marc, el president d'ERC ha assegurat que 'és un moment de fer propostes valentes, clares, trencadores, sense complexos; això és el que se us demana'.

Des del seu punt de vista, s'ha de fer propostes 'amb perspectiva' per tal de 'saber com volem el país d'aquí 25 anys'. En aquest sentit, ha afirmat que 'CiU ha renunciat' a aquest objectiu de planificació. 'Hem vist improvisació sistemàticament, com en aquests moments que no hi ha ni una proposta seriosa a mig i llarg termini; tot és a curt, i amb el retrovisor posat' ha afegit Puigcercós.

Primàries 'democràtiques'

Pel que fa a les primàries del PSC per escollir el candidat a l'alcaldia de Barcelona responen a 'una falta de reconeixement de lideratge implícit'. No obstant això, Puigcercós ha indicat que 'hem de respectar i valorar' el fet que el PSC sigui 'capaç de dirimir els debats interns d'una forma democràtica'.

El president d'ERC també ha aplaudit que els socialistes celebrin unes primàries responent 'a un debat democràtic i no a un debat de nomenament a dit com hem vist en altres partits'. 'No es pot demanar partits oberts i després, quan fan els seus processos oberts amb pluralitat, algú vulgui veure això com un problema', ha afegit. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada