lunes, 21 de febrero de 2011

S'esperen 30.000 visitants al Fòrum Gastronòmic de Girona

Una edició més internacional que mai, amb 300 expositors i noms de prestigiosos
Dilluns, 21.2.2011. 00:00h
El Forum Gastronòmic de Girona, verdader formiguer del bon gust, ha obert les portes aquest diumenge, suggerint al gran públic i als professionals recórrer els valors antics i nous de la gastronomia. Catalans, espanyols o americans, els xefs presents hi divulguen uns quants secrets, fins aquest dimecres. S'hi espera l'immens Ferran Adrià aquest mateix dilluns.
 La cita més important del menjar i del vi de Catalunya, com és elFòrum Gastronòmic de Girona, s'ha obert aquest diumenge al Palau de fires de la ciutat. Amb 300 empreses i un bon reguitzell de xefs internacionals, presents en una superfície total de 15.000 metres quadrats repartits entre l'Auditori de Girona, el Palau Firal i una immensa carpa de 5.000 metres quadrats, aquesta cita internacional presenta enguany 150 ponents, entre els quals es troben cuiners de prestigi catalans, com Ferran Adrià, que s'hi espera aquest dilluns, i els germans Roca i Sergi Arola, francesos, com el pastisser Christophe Adam, així com Frank Cai, cuiner de l'hotel Hilton de Pequín, i més referències vingudes d'Anglaterra, Portugal i Argentina.

Aquesta nova edició amb una previsió de més de 30.000 visitants i un impacte econòmic al territori de 26 milions d'euros, té com a novetat una "Aula activa", on els cuiners fan demostracions en directe i divulguen tècniques al públic. Aquesta gran trobada dels professionals i dels amateurs, que s'alterna cada any entre Girona i Santiago de Compostel-la, compta amb la presència de diverses empreses nord-catalanes i institucions, com són el Consell General, la Comunitat de Municipis de Perpinyà Mediterrània, i la Cambra d'Agricultura de Perpinyà. Segons els organitzadors, Girona s'acaba de convertir per quatre dies en la capital mundial de la gastronomia a través d'aqueix esdeveniment, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros.
Anna Pagans, batllesa de Girona, Francesc Xavier Mena, conseller de Treball i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i Eudald Casadesús, delegat del govern català a Girona, inaugurant el Fòrum Gastronòmic de Girona © ACN
Anna Pagans, batllesa de Girona, Francesc Xavier Mena, conseller de Treball i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i Eudald Casadesús, delegat del govern català a Girona, inaugurant el Fòrum Gastronòmic de Girona © ACN