dimecres, 16 de febrer del 2011

S'esvaeix la possibilitat d'una llista unitària d'ERC, RCat i Solidaritat a Lleida


Els republicans veuen les negociacions 'encallades' · Creuen que han estat 'generosos' però es veuen davant de 'línies roges' que no poden traspassar

La bona sintonia que es desprenia de les negociacions entre ERC, Reagrupament i Solidaritat per a bastir una candidatura unitària a les eleccions municipals a la ciutat de Lleida s'ha esvaït. Després de quatre trobades, a instàncies dels republicans, amb RCat i SI l'entesa es veu ara improbable. Segons ha pogut saber AraPonent, ERC considera que les negociacions estan 'encallades' o en 'stand-by' després de constatar que les converses han topat amb unes 'línies roges' que no es poden traspassar. Tot i això, no volen revelar quins són els esculls que impedeixen l'acord ja que no el donen per perdut al 100%. Encara que amb poques possibilitats de reconduir la situació, deixen 'una última porta oberta' uns dies més per si reagrupats o solidaris canvien d'opinió.
 Dimecres, 16 de febrer de 2011 11:40 h
Fonts republicanes recorden que les converses s'han iniciat per petició pròpia, amb voluntat de sumar i asseguren que s'han assegut a la taula de negociació amb actitud 'generosa' però en els darrers dies han sorgit 'actituds i dificultats' en les negociacions que n'han fet canviar el rumb. Aquest mateix divendres la regidora d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, es feia ressò del bon clima que es respirava entre les tres formacions independentistes assegurant que les perspectives d'èxit eren bones. Ara, tot i que ERC no ha volgut desvelar els detalls concrets que han fet tòrcer les converses, es fixen com a termini la setmana vinent perquè, si ni Reagrupament ni Solidaritat modifiquen els seus posicionaments, es doni per tancada definitivament la negociació i cadascú pugui començar a treballar en el seu projecte per a les municipals, això sí, per separat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada