martes, 22 de marzo de 2011

Barcelona Decideix denuncia Hereu davant la justícia per obstaculitzar la promoció del 10A


L'Ajuntament va negar-los la instal·lació de 400 pancartes en considerar que promovien un acte 'polític'

Tal com avançàvem aquest diumenge, Barcelona Decideix ha passat a l'atac i ha decidit portar l'alcalde Jordi Hereu i el consistori que representa davant la justícia, arran del boicot i els obstacles constants de l'Ajuntament a la plataforma organitzadora de la consulta sobre la independència. En concret, els juristes de Barcelona Decideix han demandat l'Ajuntament als jutjats del Contenciós Administratiu perquè l'Ajuntament va negar-los el dret d'instal·lar 400 banderoles que cridaven a la participació al 10A, en considerar que la consulta era 'un acte polític' i la publicitat política està prohibida més enllà dels períodes electorals.
DILLUNS, 21 DE MARÇ DE 2011 11:09 H
Segons els advocats de Barcelona Decideix, la negativa de l'Ajuntament suposa una vulneració dels Drets Fonamentals, en concret de la llibertat ideològica i llibertat d'expressió, i consideren que se'ls ha discriminat per motius polítics. El recurs especial presentat aquest dilluns vol que el Contenciós reconegui l'atac als drets fonamentals i revoqui la denegació de la llicència a instal·lar les pancartes. A més Barcelona Decideix també reclamarà a l'Ajuntament els danys i perjudicis causats per aquest boicot a la promoció de la consulta sobre la independència del 10 d'abril, organitzada de manera pacífica i democràtica per la societat civil.

'Hem fet tot el possible per cohabitar amb el Govern municipal'

Barcelona Decideix ha al·legat a través del seu portaveu, Alfred Bosch, que durant més d’un any havien fet tot el possible per cohabitar i pactar amb el govern municipal, però que no havia estat possible. 'Se’ns ha esgotat la paciència', ha dit Bosch, 'no podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat'. Bosch ha citat alguns exemples dels esmentats abusos, en el centre dels quals s’hi troba un litigi sobre banderoles de fanals públics.

Xavier Martínez, secretari de l’Associació Barcelona Decideix, ha presentat les proves del procés de petició de banderoles, el qual segons ell es va conduir en deguda forma, amb el temps requerit i que va ser aprovat per l’Ajuntament. 'Se’ns van concedir uns trams importants d’avingudes centrals de la ciutat, pagant i complint idèntiques condicions que les que s’exigeixen a qualsevol altre sol·licitant'. Al cap de quatre mesos de la concessió, l’Ajuntament va denegar el permís per motivacions polítiques. D’aquí la queixa formal.

'Estem davant d’una vulneració molt greu' ha assegurat Josep Cruanyes, jurista lletrat de Barcelona Decideix. 'S’han infringit drets fonamentals i estem disposats a arribar al final d’aquest assumpte'. Cruanyes ha indicat que només retirarien la demanda si l’Ajuntament admetia de forma immediata que es tractava d’un error, restituïen la llicència i compensaven Barcelona Decideix pels danys causats.

Historial de persecucions

La denúncia al Contenciós Administratiu només inclou la negativa a les pancartes, ja que és la única prova del boicot de la que hi ha documentació oficial, però des de Barcelona Decideix han explicat que la persecució de l'Ajuntament ha estat nombrosa i transversal, amb problemes en la cessió de les urnes, cessió de locals i diverses multes per ocupació de l'espai públic de 150 euros. Aquestes multes (pdf) els han arribat tot i disposar de permisos per ocupar la via pública, i sovint després que la petició d'ocupació de la via pública no hagi rebut resposta dels funcionaris municipals. 

DOCUMENTS RELACIONATS  Multa per ocupació de l'espai públic (PDF, 85.19 KB)
NOTÍCIES RELACIONADES