dilluns, 21 de març del 2011

Barrera reclama una aliança de partits independentistes per a les eleccions espanyoles de 2012


L'expresident d'ERC, que s'havia apropat a Reagrupament, ho ha demanat en l'acte dels 80 anys del formació · No hi han assistit ni Carod ni Junqueras

L'expresident d'ERC Heribert Barrera ha aprofitat aquest dissabte la celebració dels 80 anys d'ERC per afirmar que és necessària 'una conferència de l'independentisme no ja per fundar un nou partit sinó per establir un pacte d'acció i una aliança de cara les eleccions del 2012 que seran uns comicis importants pel futur del país'. De fet, Barrera creu que ERC hauria d'encetar una etapa nova amb una altra tàctica 'en aquest moment de la lluita' i és 'l'obstrucció inflexible contra els governs espanyols i l'oposició al govern d'Espanya sigui del color que sigui simplement perquè és el govern d'Espanya el país opressor de Catalunya'.
 DISSABTE, 19 DE MARÇ DE 2011 21:23 H
A la sala de l'antic Foment Republicà de Sants, al carrer Cros número 7, on l'any 1931 va tenir lloc la Conferència d'Esquerres i es va fundar com a partit polític ERC, Barrera ha remarcat l'èxit que va significar aquella conferència per la generositat que hi va haver. L'expresident d'ERC, com també han fet alguns dels que han intervingut en l'acte, ha ressaltat que Francesc Macià i Lluís Companys es van oblidar de les seves diferències per unir-se. 'Tothom va estar d'acord de fer foc nou i treballar tots junts amb la màxima lleialtat', ha ressaltat.

L'exlíder d'ERC ha assegurat que l'objectiu immediat dels republicans són les eleccions municipals, però ha recalcat que l'objectiu important de 'cara la independència fonamental' són les eleccions espanyoles del 2012. En aquest sentit, ha assenyalat que haurien d'assegurar una presència 'el més important possible' al Congrés dels Diputats. Barrera creu que ERC hauria d'encetar una etapa nova amb una altra tàctica 'en aquest moment de la lluita' i és 'l'obstrucció inflexible contra els governs espanyols i l'oposició al govern d'Espanya sigui del color que sigui simplement perquè és el govern d'Espanya, el país opressor de Catalunya'.

Barrera ha remarcat que això exigeix que a ERC estiguin units i tinguin clar el que s'ha de fer. 'Per això són importants les eleccions del pròxim any', ha indicat. 'Amb l'orientació que prendrà el partit en el pròxim Congrés amb l'esforç de tots vosaltres, ERC pot tenir encara un gran paper', ha dit.

Portabella apel·la a la unitat que hi va haver a ERC l'any 31
Uns dies després d'haver tancat l'acord amb Joan Laporta, el candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha destacat que fa 80 anys Macià, Companys, Josep Irla o Josep Tarradellas van decidir fer 'una cosa més potent i més forta de la que ells eren capaços de fer individualment i amb el seu partit i van decidir unir-se, sumar i treballar en paral·lel per presentar una proposta a les eleccions municipals i anar junts i van treure uns resultats espectaculars'. 'Aquest esperit cooperatiu és per a créixer i ara a les municipals tenim un bon exemple per poder estendre al territori el que és l'essència d'una força política que té un contingut vigent: uns principis republicans, que forma part de l'esquerra nacional i que lluita per un país més lliure i just'. En aquest context, ha apel·lat a la generositat perquè 'només els grans poden ser generosos perquè els petits no tenen res per oferir'.

Puigcercós veu a ERC 'indestructible' i 'insubstituïble'
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha remarcat que la formació independentista és una excepcionalitat, és indestructible i és insubstituïble. Ha destacat que ERC ha hagut de seguir caminant 'a contracorrent', contra els 'elements que venien imposats'. De fet, el líder d'ERC s'ha mostrat convençut que ara hi ha una crisi econòmica, en la qual 'tothom sap que s'acompanya de decisions que van en contra dels interessos de Catalunya i de la seva gent'. Ha ressaltat que seguiran a contracorrent 'fins aconseguir una Catalunya lliure, uns països catalans reunificats lliures i un país més just'.

Ridao: 'ERC ha de ser capaç de revisar la cultura organitzativa'
Per la seva part, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha manifestat que 'toca exigir la justícia i la reparació que no va fer possible la transició perquè una societat lliure i justa es construeix sempre coneixent i aprenent de passat'. 'Només es pot tancar una ferida si abans es neteja perquè si es tanca malament continua sempre supurant', ha apuntat, al temps que ha explicat que el lema del 80 aniversari és 'Espatlles d'un gegant'. Ridao ha declarat que l'objectiu de cara el futur és 'esdevenir un gran partit i un partit gran'. Ha manifestat que el repte és que 'ERC sigui el partit més nou, lleuger d'equipatge, capaç de revisar moltes coses com la seva cultura organitzativa, adaptar-se a les noves tecnologies, per tenir noves formes d'adhesió i de guanyar simpatia' .

El militant històric Víctor Torres, de 96 anys, ha anat recordant alguns dels moments històrics per a ERC alguns feliços, va dir, com el final de la dictadura de Primo de Rivera i l'arribada de la Segona República i altres tràgics que va veure com per exemple el dia que va saber el tràgic 15 del 1940 sobre l'assassinat de Lluís Companys. 'La meva vida ha estat 'un llarg idil·li amb el meu partit perquè m'he sentit compenetrat amb l'ideari d'aquells homes iniciadors del partit i parlo sobre tot de Francesc Macià i de Lluís Companys'.

A l'acte hi havia diferents representants del partit, però no hi ha assistit l'expresident d'ERC i exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ni l'eurodiputat Oriol Junqueras. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada