dijous, 3 de març del 2011

Comença la construcció de les vies de l'Alta Velocitat entre Figueres i Girona

Fan menester 131 km de rails en aquest tram, de 31 km
La secció de la línia ferroviària d'Alta Velocitat entre Figueres i Girona ha rebut aquesta setmana les primeres travesses de ferrocarril, posteriorment cobertes pels carrils. Sembla que s'estigui respectant el calendari, en vista de l'obertura de la línia entre Perpinyà i Barcelona, el 2012 o el 2013.
Dijous, 3.3.2011. 14:30h
La construcció de la Línia d'Alta Velocitat (LAV) entre Perpinyà i Barcelona, que funcionarà a partir de 2012 o 2013, generant un esdeveniment major, està avançant entre Figueres i Girona. Mentre que el tram de 44,1 quilòmetres ens Perpinyà i Figueres s'utilitza per als passatgers, amb 4 viatges cada dia, l'empresa encarregada de les obres, Adif, aquesta setmana va començar pel qual es rails al terra entre l'estació de tren de Figueres-Vilafant i municipi de Sant Julià de Ramis, Girona terrasses. Aquesta porció de la línia, de 30,7 quilòmetres de longitud, requereix 131 quilòmetres de carrils, que s'aniran col·locant properament, després de la llarga construcció de 21 viaductes superiors, túnels 6 i 21 aparells elèctrics.

Les xifres inclouen també 206.500 m³ de balast i 115.820 de travesses, corresponent a un total de 9,6 milions assignats específicament per a aquest final de preparació. Aquest dijous, la part de les obres més avançada s'ha observat entre Figueres-Vilafant i el terme municipal de Bàscara, cap al sud, on la via ja està presentant una imatge amb aspectes finals. A nivell tècnic, una planta de preparació del material s'ha instal·lat en un espai de més de 9,2 hectàrees ubicat a la localitat de Sant Feliu de Buixalleu, al sud-oest de Girona. Des del llançament del Tren d'Alta Velocitat entre Figueres i Barcelona es conservarà aquest centre logístic per dur a terme tasques de manteniment de les vies.
Esquema de l'Ala velocitat a Catalunya / DR


Esquema de l'Ala velocitat a Catalunya / DR
Via ferroviària d'Alta Velocitat © Adif
Via ferroviària d'Alta Velocitat © Adif


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada