divendres, 4 de març del 2011

Crit d'alerta de la presidenta del club Campió de França
Les jugadores de l'USAP, cinc vegades campiones de França en els darrers 7 anys, continuen ben posicionades en el TOP 10. Tot i això han d'afrontar grans problemes financers, comunicats aquesta setmana per la direcció del club, que ha alertat les autoritats i la gran família dels amants del rugby.
Divendres, 4.3.2011. 15:00h
Mentre que amb els preparatius pel partit de Montjuïc, la secció de rugbi del FC Barcelona, parent pobre del Barça, intenta fer parlar d'ella, vet quí que al Rosselló la veu de Sylvie Grimm, president de l'USAP XV Feminí, es fa entendre. El club, fundat el 1992 i ubicat en diferents localitats de la plana, semblava ben implantat a Toluges, on entre el 1997 i el 2009, l'USAT va guanyar quatre títols de campió de França de rugbi. Però, per falta de mitjans, les noies van haver d'emigrar de nou, convertint-se en l'USAP XV femenina i guanyant un nou títol en el Top 10 la temporada 2009-2010. Malgrat aquest cinquè escut i un nom de prestigi, continuen els problemes romanen. El club, que només comparteix el nom de l'USAP, s'entrena a Pollestres i rep una ajuda per part de les institucions territorials equivalent a la d'un club Federal 3, o sigui la cinquena divisió masculina.

La situació financera de l'USAP XV femenina s'ha acabat convertint en crítica, segons un advertiment que ens ha comunicat la seua direcció a l'inici d'aquesta setmana. Mentre que el 8 març se celebrarà el Dia de la dona treballadora, el club de jugadores aficionades, amb deu internacionals a la plantilla, continua defensant els d'un territori, que no sempre li ho reconeix amb tota la gratitud. L'advertència emesa per la seua president no deixa cap dubte:  "El club podria morir per falta d'atenció". De moment, les catalanes es comporten de manera impecable a la gespa, i van terceres del TOP 10, amb un partit menys i tres punts darrere del líder, Rennes. A nivell financer, el club és el més pobre de l'estat francès entre els que evolucionen a aquest nivell de qualitat.
Partit del TOP 10 Gennevilliers - USAP 16 de Gener del 2011 © USAP XV femenina
Partit del TOP 10 Gennevilliers - USAP 16 de Gener del 2011 © USAP XV femenina



Syvie Grimm, presidenta de l'USAP XV Feminí © USAP XV femenina
Syvie Grimm, presidenta de l'USAP XV Feminí © USAP XV femenina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada