dijous, 3 de març del 2011

Demanen 23 milions d'euros de fiança a Millet i Montull per l'espoli del Palau

El fiscal diu que els 3,3 milions inicials "no reflecteixen el perjudici econòmic"  

03/03/2011 08:55 / Redacció / EP
La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música que ampliï a 23 milions d’euros la fiança civil exigida als tres principals imputats en el cas: l’expresident de l’entitat, Fèlix Millet; la seva mà dreta, Jordi Montull, i la filla d’aquest, Gemma Montull. En el cas que no puguin ampliar la fiança, ha demanat l’embargament de béns.

El fiscal considera que la fiança anterior -de 3,3 milions d’euros, "no reflecteix adequadament el monumental perjudici econòmic" derivat del saqueig del Palau. Per això demana que s’adapti a la xifra suposadament defraudada, estimada en 23 milions d’euros, per garantir futures indemnitzacions. A més, vol que s'inclogui l'exdirectora financera, Gemma Montull per la seva "decisiva participació" en l'espoli.

Aquesta xifra de 23 milions d'euros, però, podria augmentar encara més per les operacions immobiliàries a les quals fa referència un informe pericial presentat en el cas. Però també podria incrementar-se després de l'anàlisi de determinades operacions que va detectar l'auditoria de Deloitte i que no es contemplen en el dictamen dels perits judicials.

Finalment, el fiscal demana també que s’exigeixi una garantia de responsabilitat civil a les dones dels saquejadors confessos, les imputades Marta Vallès i Mercedes Mir, encara que la seva quota "com partícips criminals" es limitarà als fons que van desviar per mitjà de les societats instrumentals que elles administraven - Bonoima, Aysen Produccions i Aurea Rusula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada