dimecres, 16 de març del 2011

Duran: 'Cap govern europeu reconeixeria una declaració d'independència de Catalunya'


'Algú ho havia de dir', ve a insinuar en una entrevistat a la cadena ultraespanyolista Veo7 · Creu que amb un referèndum 'dividiríem el país'

El líder d'UDC, president de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat i president de la comissió d'Afers Exteriors del congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que 'cap govern europeu reconeixeria una declaració d'independència de Catalunya' i creu que 'fa falta algú amb autoritat que digui que [la independència] no és possible'. Així es va expressar ahir en una tertúlia al canal ultraespanyolista Veo7, del grup El Mundo, entrevistat precisament per Pedro J. Ramírez. Preguntat sobre la consulta independentista del 10 d'abril, va deixar ben clar que ell 'no advoca' per la independència. 'No sóc independentista', va reiterar en més d'una ocasió.
DIMECRES, 16 DE MARÇ DE 2011 14:29 H
Duran, segons la crònica publicada a El Mundo, va explicar que 'a Catalunya hi ha molta gent que la sent com a nació, però també molta altra gent sent Espanya com a nació', i va assegurar que, amb un referèndum d'independència oficial, 'dividiríem el país'.

La postura hostil de Duran envers la independència de Catalunya contrasta vivament amb la de l'alcalde de Vic,Josep Maria Vila d'Abadal, que considera que la independència 'és un dels pocs camins que encara queden per ser plenament allò que podem ser'. També contrasta obertament amb les postures independentistes defensades pel líder d'UDC a l'Ajuntament de Girona, l'encara regidor Albert Riera, que no repetirà a les llistes de CiU a causa de les pressions de l'entorn de Duran, així com amb la del dimitit president de la Unió de Joves de les Comarques Gironines, Xavi Roca, que ahir mateix va estripar el carnet democristià. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada