divendres, 18 de març del 2011

El primer congrés de desenvolupadors per a iPhone certifica la 'mort' de les aplicacions de pagament


'Dev Up 2011' se celebra a Barcelona i acull 400 professionals del sector

Barcelona acull el primer congrés de programadors especialitzats en fer aplicacions per a iPhone i iPad. L'organitza una empresa bilbaïna que es dedica a aquest tipus de programació, Ideateca. El seu conseller delegat, Eneko Knörr, ha donat el tret de sortida a l'esdeveniment dient que 'les aplicacions de pagament han mort'. Diu que la competència a l'App Store -la botiga virtual d'Apple- està molt renyida i 'si fas una aplicació de pagament i n'hi ha alguna de molt semblant de gratuïta', els usuaris es decanten per aquesta última. Les oportunitats de fer negoci, segons ell, tendeixen anar a la publicitat introduïda a dins de les aplicacions o a fer pagar per obtenir funcionalitats addicionals.
DIVENDRES, 18 DE MARÇ DE 2011 17:30 H
Al Teatre del Liceu aquest divendres hi ha una concentració d'iPhone i iPad per metre quadrat molt considerable. S'hi celebra el primer congrés que es fa a l'estat espanyol dedicat exclusivament a enginyers informàtics que es dediquen a desenvolupar aplicacions per aquestes plataformes. És una iniciativa d'Ideateca, que ha mobilitzat 400 persones amb ponents d'empreses com Telefónica, Zinkia, Mango o Hyundai.

'Veiem que en altres països hi havia esdeveniments d'aquest tipus i vam dir que si no ho feia ningú, el faríem nosaltres', ha explicat Knörr en declaracions a l'ACN, preguntat per l'origen de la iniciativa. Segons ell, vist l''èxit' d'afluència, s'ha demostrat que hi havia un 'forat' en el sector perquè molta gent volia que se celebrés una trobada com aquesta.

L'empresa que lidera Knörr és de Bilbao però, en canvi, s'ha decidit fer el congrés a Barcelona perquè és on més moviment hi ha a tot l'estat espanyol en l'àmbit de la telefonia mòbil, segons ha explicat el conseller delegat d'Ideateca.

'Les aplicacions de pagament han mort', ha afirmat en discurs inaugural. Segons ell, en el desenvolupament de programes per als ginys d'Apple hi ha molta competència i el fet de proporcionar-los gratuïtament augmenta les possibilitats d'èxit.

Per guanyar-se la vida amb aquesta tasca, Eneko Knörr recomana posar publicitat a dins dels programes o fer pagar per obtenir valors afegits una vegada ja es disposa de l'aplicació. En un videojoc, per exemple, es poden obtenir beneficis venent un codi als usuaris per poder passar de pantalla automàticament. 'Els diners s'han de guanyar a dins de l'aplicació', ha conclòs.

Preguntat per les oportunitats que els assistents trobaran al congrés, el conseller delegat de l'empresa basca diu que el 'més important és aprendre' de la mà dels ponents, alguns d'àmbit internacional, que conformen el programa del 'Dev Up 2011', així com compartir experiències entre professionals d'aquest àmbit professional.

'Abans fer una aplicació per a mòbil era un infern'

Andreu Urruela, de Telefónica I+D, ha fet una ponència en què ha explicat a l'audiència per on s'ha de començar per dedicar-se al desenvolupament per aplicacions que corrin sobre la tecnologia d'Apple: comprar-se un Mac, un iPhone i adquirir una llicència de desenvolupament de la companyia de la poma, ha dit.

Segons ell, 'abans fer una aplicació per a mòbil era un infern' i ara, amb la tecnologia d'Apple que fa servir el llenguatge de programació Objective-C ha esdevingut molt més fàcil. Segons ell, amb dos mesos es pot aconseguir fer-ne una.

Urruela ha valorat molt positivament la iniciativa del congrés en declaracions a l'ACN i ha destacat la idoneïtat de la ciutat comtal, d'on és originari, per acollir aquest tipus d'esdeveniment ja que és un referent en aquest sector gràcies al Mobile World Congress.

Un lleidatà que fins i tot programa els caps de setmana

'Aquí hi ha molta gent que vol conèixer persones que es dediquen en aquest sector, sentir experiències i opinions, i ho trobo una molt bona idea', ha afirmat Albert Nadal, fundador de l'empresa lleidatana IWS.

Fa tres anys que la seva empresa desenvolupa per als ginys d'Apple. Tot va començar amb una aplicació que els va encarregar la Paeria, una versió per iPhone del servei d'atenció al ciutadà 010. Avui, ha explicat la seva experiència davant tots els assistents al congrés i, en declaracions a l'ACN, ha dit que fins i tot programa els cap de setmana.

Natural de Cervera (Segarra), Nadal dedica part del seu temps lliure a Fotodenuncia.org, un portal que permet als ciutadans de Catalunya i del País Valencià denunciar situacions a través del seu telèfon mòbil, a través de fotografies. És un programa que funciona en coordinació amb les administracions. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada