divendres, 4 de març del 2011

El PSC endureix les seves condicions per donar suport a CiU

Iceta demana a Mas que no participi a la consulta sobiranista de Barcelona

Redacció / 04/03/2011 08:54
El PSC ha decidit endurir les condicions per donar suport a CiU en aquesta legislatura. Si el desembre passat va facilitar la investidura d’Artur Mas com a president, ara vol que aquest renunciï a participar en la consulta independentista de l’abril a Barcelona. Això assegura el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dijous en el seu bloc. 

Iceta alerta en un post titulat ‘Avis per a navegants’ que un cop superats els cent dies de gràcia es veu que el govern català va a la deriva en dos aspectes. En primer lloc, critica l’"ambigüitat" del govern davant el futur de l'autogovern de Catalunya i, en segon lloc, que “manipuli” de forma interessada les dades econòmiques per justificar les retallades. 
En el primer cas, el socialista adverteix que el Govern de CiU “no va rebre un mandat popular d’orientació sobiranista”. Per això, el president “no pot prestar suport a les consultes independentistes”, afegeix en relació a la intenció de Mas de participar al referèndum que Barcelona Decideix ha organitzat el 10 d’abril a la capital catalana. 

En segon lloc, Iceta demana al Govern a no "manipular interessadament les dades econòmiques per justificar retallades indiscriminats" i a treballar amb una “total transparència” en el procés de negociació del pla econòmico-financer que ha de permetre elaborar els pressupostos per al 2011”. 

Però també reclama a CiU que accepti que la supressió de l'impost de successions és incompatible amb el compromís de reduir el dèficit fins al 1,3% a finals del 2011 i que la reducció de despeses no pot suposar la retallada de “serveis existents o prestacions ja reconegudes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada