dimecres, 2 de març del 2011

Electricitat neta produïda per les onades de la Costa Brava

La societat Sea Electric Waves promou un prototip de producció d'energia
L'energia mareomotriu no és del tot nova, ja que se la produeix des de fa diversos segles, però l'explotació de les onades produïdes per la mar Mediterrània és un àmbit que pot generar novetats tecnològiques. En aquest sentit, a la Costa Brava, una empresa especialitzada promou un prototip que genera electricitat des de la vora de l'aigua.
Dissabte, 26.2.2011. 00:00h
Un sorprenent procés relacionat amb la famosa sostenibilitat mediambiental va ser presentat oficialment dijous a la regió de Girona, concretament a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. Es tracta d'una unitat de producció d'energia elèctrica amb la força de les onades de la mar. El projecte, portat pels enginyers i instal·ladors Guillem Pastor, José Antonio Pacheco i Xavier Tous, ja va captar l'atenció del jurat del premi dels empresaris de Caixa Manresa, el 2008. Arran d'aquest primer cop de mà, els tres socis han millorat llur invent i han guanyat el concurs d'idees de negocis organitzat per la Xarxa de Trempolins Tecnològics ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana. Ben segur, no es tracta de la primera solució creada per tal de transformar l'energia de les onades en electricitat, però contràriament a les tecnologies que ja existeixen, aquesta sembla particularment econòmica i robusta.

El principal avantatge procediment desenvolupat per Sea Electric Waves rau en el seu acostament a la terra ferma. Propera es col·locarà el mòdul prop del dic de Sant Feliu de Guíxols, el que facilitarà la seua instal·lació, el manteniment i la connexió a la xarxa elèctrica. A més a més, l'ubicació concreta, no en l'alta mar, hauria d'augmenta la durada de vida del sistema. D'aquesta manera, després de la fase de simulacions en laboratori, s'instal·larà un prototip d'ací el final del mes de març al port de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta "plataforma modular" produirà electricitat utilitzant el sistema de les columnes d'aigua dites "oscil·lants". Es tractarà d'una instal·lació provisional, per tal d'avaluar la viabilitat del sistema i les seues repercussions en el medi marítim. Aquesta prova serà facilitada per laGeneralitat de Catalunya, que intenta valorar nous recursos energètics a litoral de la Catalunya del sud. En cas d'èxit, l'empresa Sea Electric Waves podria ser legitimada per anar a conquerir mercats importants.
Prototip del sistema desenvolupat per Sea Electric Waves © ACC1Ó
Prototip del sistema desenvolupat per Sea Electric Waves © ACC1Ó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada