dissabte, 5 de març del 2011

Els jutges espanyols i europeus donen la raó a todoscontraelcanon.es cinc anys després


La sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona en el cas Padawan deixa clar que l'aplicació indiscriminada de l'anomenat cànon digital és contrària a dret. Ara fa 5 anys es va presentar la plataforma todoscontraelcanon.es amb un manifest que així ho recollia.

2011.03.04 - • Segons les dues sentències l'aplicació indiscriminada del Cànon no s'ajusta a la legalitat i això és extrapolable, en opinió de la plataforma, als usuaris particulars.

• Només l'obra legalment adquirida pot generar cànon i això avala la solució proposada per Todoscontraelcanon que es greu només a l'obra original amb aquest impost.

• El Cànon només beneficia els intermediaris de la Cultura ia un reduït grup en perjudici de la gran majoria de creadors i d'autors que els genera més despeses que ingressos.

La sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona en el cas Padawan deixa clar que l'aplicació indiscriminada de l'anomenat cànon digital és contrària a dret. Ara fa 5 anys es va presentar la plataforma Todoscontraelcanon, és amb un manifest que així ho recollia. http://goo.gl/8i1Vd

"Han tingut ser els jutges a Europa, primer ia Espanya després, els que finalment han donat la raó als més de 3.000.000 de ciutadans que van subscriure aquest manifest.Mentrestant els nostres polítics segueixen mirant a una altra banda com si aquest assumpte no fos amb ells. "Afirmen els representants d'aquesta plataforma.

El cànon digital és un anacronisme jurídic

Cal recordar que el Cànon és l'únic impost que ens queda a l'estil dels delmes medievals. Ens obliguen a pagar-lo a tots però els beneficiaris i administradors són entitats privades que ho reparteixen de forma arbitrària i amb poca transparència.

Tampoc és menor el fet de presumir un determinat ús en aparells i equips multifunció a tots els ciutadans és assignar un fet i l'obligació de pagament de forma indiscriminada.Una cosa que va contra la presumpció d'innocència ia més s'exigeix que la càrrega de la prova recaiga en l'acusat i no en l'acusador en contra dels principis més elementals del nostre dret.

Hi ha una solució justa

Todoscontraelcanon.es proposa des del 2006 que el cànon es greu exclusivament en l'obra que el genera d'aquesta forma el cobra l'autor en funció del que ven, el paga el que adquireix el dret de còpia, no es perjudica a tercers i no es requereixen intermediaris per a la seva gestió i per tant es compensa més i millor al creador.

odoscontraelcanon.es aquesta promoguda per 32 organitzacions socials entre les quals hi ha associacions d'usuaris, empresarials, sindicals i professionals, 29 ajuntaments que han aprovat en ple la seva adhesió (que representen 1.286.910 ciutadans) i 4.920 organitzacions socials que s'han adherit i que agrupen 1.222.082 persones), al costat 1.142.891 ciutadans que han signat a nivell individual.

Font: internautas.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada