divendres, 18 de març del 2011

ERC celebra 80 anys amb la voluntat d'actualitzar el seu discurs


200 intel·lectuals participaran en el procés de renovació discursiva del partit

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebrarà aquest dissabte 80 anys d'història. Per commemorar-ho s'han plantejat una sèrie d'activitats que han de recuperar l'esperit fundacional del partit adaptant el seu discurs al segle XXI. En destaca la reedició de la Conferència d'Esquerres, un conjunt de debats que culminaren en la fundació del partit. L'esdeveniment, que s'allargarà durant tot un any, comptarà amb la participació de 200 intel·lectuals que tindran l'objectiu d'adaptar les respostes de 'l'esquerra catalana' al segle XXI. De les conclusions de l'esmentada conferència ha de sorgir el rellançament ideològic que el partit va demanar als exconsellers Joan Manuel Tresserras i Josep Huguet.
DIVENDRES, 18 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
El 19 de Març de l'any 1931 es va constituir al carrer Cross número 7 Esquerra Republicana de Catalunya a partir de la confluència de tres organitzacions: Estat Català, liderat per Francesc Macià; el Partit Republicà Català, de Lluís Companys, i el grup L'Opinió, de Joan Lluhí. 80 anys després el partit prepara la seva anadura a través del segle XXI intentant adaptar el seu discurs als reptes que planteja el s. XXI.

Aquest serà el leitmotiv de les celebracions de la fundació del partit que començaran el proper 19 de març i s'estendran durant tot un any. Està previst que en aquests període se celebrin una sèrie d'activitats entre les que destaca la celebració la Conferència d'Esquerres per la república catalana. Aquest esdeveniment, la direcció del qual recau sobre els exconsllers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserres, pretén redefinir l'ideari de l'esquerra i donar resposta als nous reptes sorgits al s.XXI.

La Conferència es dividirà en quatre grans actes que giraran al voltant de quatre grans eixos, l'economia del s.XXI, l'estat del benestar, la ciutadania i els drets individuals, i el dret a decidir. Aquesta conferència comptarà amb la participació de 200 intel·lectuals procedents de l'àmbit de l'esquerra. El lema assumit per les celebracions és 'fer del partit més vell el partit més nou' 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada