dijous, 3 de març del 2011

Espanya bloquejarà la finca de Gaddafi a Màlaga

Madrid enretira de Libia el personal diplomàtic

Europa Press / 02/03/2011 16:10
Espanya bloquejarà l'ús dels terrenys que el dictador libi, Moammar al-Gaddafi, té a Benahavís, província de Màlaga, amb l'objectiu que el seu règim no pugui fer-ne ús ni obtenir-ne cap benefici per vendre'ls o llogar-los, han informat fonts diplomàtiques aquest dimecres. L'Estat libi té registrada a nom seu des de fa més de 20 anys la finca La Resinera, uns terrenys sense edificar de 6.500 hectàrees, en 500 de les quals es preveu la construcció de 1.915 cases adossades, un camp de golf i un palau de congressos en una superfície de 500 hectàrees. El Govern espanyol té poder per fer efectiva aquesta mesura a partir de la previsible publicació aquest mateix dimecres d'un reglament europeu que permetrà desenvolupar les sancions decidides per la UE contra el règim de Gaddafi. L'Executiu també congelarà els actius financers que el règim de Gaddafi pugui tenir a Espanya, han afegit les mateixes fonts.

Ahir, fonts de la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge de la Junta d'Andalusia havien indicat a Europa Press que s'havia rebut l'expedient dels projectes que es volen desenvolupar a la finca La Resinera i que ara havien de valorar-los els organismes competents del Govern andalús. El nou partit polític Iniciativa Marbella San Pedro Alcántara (IMA+S) va demanar dilluns a la Junta d'Andalusia que paralitzi els projectes urbanístics de Gaddafi. Alhora, ha reclamat que aquesta congelació s'estengui a altres possessions, com els habitatges que la família Gaddafi posseeix a Marbella i que utilitzen com a residències quan fan acte de presència a Espanya els seus fills, Aixa i Seif el-Islam, o els béns de Sevilla o Granada.

Espanya enretira el personal diplomàtic
També aquest dimecres, Espanya retirarà tot el seu personal diplomàtic de Líbia. Així i tot, l'ambaixada no quedarà totalment tancada ja que estarà operatiu el personal local de la legació de manera que es podrà donar servei a qualsevol tràmit o necessitat que pugui sorgir, segons han indicat fonts diplomàtiques espanyoles.

El Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació preveu que aquest migdia hagin abandonat el país l'ambaixador d'Espanya a Trípoli, Luis Francisco García Cerezo, així com altres diplomàtics i policies que prestaven servei a la legació. En total són unes quinze persones, segons les mateixes fonts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada