dijous, 3 de març del 2011

Foment diu que el Govern ha d'assumir el cost de la rebaixa dels bitllets de Renfe

La Generalitat no vol assumir els 26 milions d'euros que suposaria reduir-los en un 5% 

02/03/2011 12:46 / Redacció /ACN 
La Generalitat de Catalunya haurà de pagar de la seva butxaca les pèrdues derivades de la rebaixa del 5% del preus dels bitllets i abonaments de Rodalies i Regionals a partir del 7 de març, si és que al final es decideix a aplicar la mesura que l'executiu espanyol vol posar en marxa a tot l'Estat per estalviar energia.

Així ho asseguren fonts del Ministeri de Foment, que apunten que, com a gestor del servei, és el Govern qui hauria d'assumir el cost de la iniciativa, que s'aprovarà aquest divendres al Consell de Ministres. La Generalitat xifra en 26 milions el cost i apunta que aquesta quantitat s'incrementa si la rebaixa s'estén a tot el sistema tarifari integrat.

Les mateixes fonts han recordat que la Generalitat va assumir les competències de Rodalies i Regionals i que, per tant, la decisió d’aplicar la mesura i la responsabilitat d'assumir-ne els costos és seva. “Renfe és una operadora i treballa amb un contracte, i el Govern decideix els horaris i les tarifes”, diuen. “Si hi ha una disminució d'ingressos com a conseqüència de la rebaixa d'aquestes tarifes és el Govern qui l'ha d'assumir”.

Homs diu que la mesura perjudicarà les arques públiques
El portaveu del Govern, Francesc Homs, entén que la iniciativa repercutirà negativament en les arques de la Generalitat. “El govern espanyol no pot anar prenent mesures que comporten despeses de la Generalitat i després criticar que gastem més del compte sense compensar aquestes despeses”, ha dit Homs aquest dimarts. “Ells conviden a cafè, la gent es pren el cafè i després et diuen que paguis el compte”, ha denunciat.

Chaves diu que les mesures per estalviar energia no són improvisades Mentrestant, el vicepresident del Ministeri de Política Territorial, Manuel Chaves, ha defensat aquest dimecres des de Madrid el conjunt del pla d'estalvi energètic, tot assegurant que no són mesures improvisades, ja que l'executiu espanyol “portava dues setmanes pensant-les”.

Chaves ha assegurat que l'Estat és un dels països més il·luminats d'Europa i que, per tant, les iniciatives d'estalvi energètic en la il·luminació de les carreteres i edificis públics seran òptimes per rebaixar la despesa sense afectar la seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada