jueves, 10 de marzo de 2011

ICV pregunta si el Rei podria 'passejar per la Zarzuela' en comptes de 'dilapidar 14.000 euros en una cinta mecànica'


Els ecosocialistes demanen a Zapatero si li sembla una compra raonable en un moment d'austeritat

ICV ha registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una bateria de preguntes sobre l'adquisició per part del Patrimoni Nacional d'una cinta mecànica per a la Casa Reial que té un cost de 14.065 euros i que ha de servir perquè el Rei Joan Carles faci els seus exercicis. La compra de l'aparell de la marca 'Run Now', publicada en diversos mitjans, ha generat polèmica fins al punt que ICV ha registrat quatre preguntes sobre la questió. Els ecosocialistes demanen a Patrimoni Nacional que confirmi la informació i, entre d'altres, pregunten si el monarca no podria 'passejar pels jardins de la Zarzuela en comptes de dilapidar més de 14.000 euros en una cinta mecànica'.
 DIJOUS, 10 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
La cinta en qüestió és un dels models més cars i exclusius que es pot trobar al mercat i disposa de diversos dispositius per evitar accidents, una pantalla de TDT, connexió a Internet, i capacitat per connectar-se amb dispositius com l'iPod o per parlar per telèfon mentre es fa exercici. La compra va anar a càrrec de Patrimoni Nacional, que depèn de Presidència del govern espanyol, i per tant els diners no surten dels 8,43 milions d'euros assignats pels pressupostos generals de l'Estat a la Casa Reial espanyola per al 2011.

La diputada d'ICV Núria Buenaventura pregunta a l'executiu espanyol si la informació és certa i si al govern de Zapatero 'li sembla raonable en un moment d'austeritat pressupostària invertir una quantitat de diners gairebé obscena'. 'Si el rei té necessitat de fer exercici', apunta en una de les seves preguntes dirigides al govern espanyol, 'no podria fer passejos pels jardins de la Zarzuela en comptes de dilapidar més de 14.000 euros en una cinta mecànica?'.