dimarts, 8 de març del 2011

La fulla de coca: Mites i Realitat


Una guia per a principiants de la CocaTom Blickman Febrer 2011

Molts mites envolten la coca. La premsa de tot el món usi la paraula coca en els seus titulars, quan es refereixen en realitat a la cocaïna. i la Democràcia del TNI Equip Drogues exposar els mites i la realitat al voltant de la fulla de coca.
Contingut:
  1. Quina és la coca?
  2. Quina és la seva relació amb la cocaïna?
  3. Per què és la fulla de coca prohibit?
  4. La convenció de 1961 encara veuen qualsevol usi de la coca?
  5. Per què la coca es treu de la llista de l'ONU de drogues prohibitiu?
  6. On és coca que es conrea?
  7. En quina mesura beneficia els productors de coca del narcotràfic?
  8. Quins mètodes s'han utilitzat per abordar el problema de la cocaïna?
  9. Per què no és l'eradicació de la cocaïna i les drogues de treball?
  10. Quines altres formes existeixen per abordar el consum de cocaïna?
  11. Què és la TNI fent en el tema de la coca?
1. Quina és la coca?
La coca és una planta amb un complex conjunt de nutrients minerals, olis essencials i compostos varietate amb major o menor mesura els efectes farmacològics - un dels quals resulta ser l'alcaloide de cocaïna, que en la seva concentra't, forma sintetitzador és un estimulant addictiu, amb possibles propietats.
La fulla de coca ha estat Chew i cervesa per al te tradicionalment durant segles entre els pobles indígenes a la regió andina - i no causa cap dany i és beneficiós per a la salut humana.
El mètode tradicional de mastegar fulla de coca, anomenat ACULL, consisteix a mantenir una bola de saliva-Remullar les fulles de coca a la boca juntament amb una substància alcalina que ajuda a extreure la cocaïna de les fulles.
Quan Chew, actes de coca com un estimulant suau i suprimeix la fam, la set, el dolor i fatigui.Ajuda a superar Altitud malaltia. masticació de la coca i beure de teatre de coca es porta a terme cada dia per milions de persones en els Andes, sense problemes, i és consideri sagrada en les cultures indígenes. plantejen coca és molt utilitzat, fins i tot fora de la regió andina amazònica. coca té una extensió utilitzeu establerts entre totes les classes socials, en dues províncies del nord d'Argentina. Hi ha un creixent ús de la coca és farina d'un complement alimentari.
A causa del seu efecte estimulant de fulla de coca va ser utilitzada originalment en els refrescs de Coca Cola. El 1903 va ser retirat i descocainizadas extracte de fulla de coca a és un dels ingredients aromatitzants.
  • Més informació: Els mites de Coca , Drogues i Conflicte documents de Debat N º 17, juny de 2009
2. Quina és la seva relació amb la cocaïna?
Si bé la fulla de coca en la seva forma natural i és un lleu estimulant inofensiu comparable a la del cafè, no hi ha dubte que la cocaïna pot ser extractes de la fulla de coca. Sense coca no hi hauria cocaïna. El 'extractada llest "de la cocaïna de la fulla de coca és actualment el principal argument per justificar l'il.legal estat actual del full en la Convenció Única de 1961. El contingut d'alcaloide de cocaïna en rangs de fulla de coca entre 0,5 i 1,0 per cent.
La cocaïna, va ser aïllar al voltant de 1860 i va ser sintetitzador de serveis utilitzats en la fabricació de medicaments de patent populars, begudes i "tònics" fins als primers anys del segle 20. La preocupació pel consum de cocaïna es va iniciar en molts països en la dècada de 1910 i 1920, se centren en la dependència de la droga i subsequentes "ROI moral", especialment entre els joves. Les lleis que restringeixen la disponibilitat de cocaïna registrar una caiguda del consum en la majoria dels països de l'enquesta de la dècada de 1920 fins a la dècada de 1960.
Particularment preocupant és l'ús de pasta base de Cocaïna fumable (PBC, paco, bazuco o crac a Amèrica Llatina), DISTINCT AIX de base lliure de cocaïna i crac que es produeix a partir de cocaïna als Estats Units i Europa. Cocaïna de pasta base per a fumar és perjudicial i altament addictiu. Quan les canonades casolanes compartir, que sovint forma part del ritual utilitzeu crac, crac usuaris obtenir Sors als llavis i Gumsa i són susceptibles a malalties com l'herpes, la tuberculosi, l'hepatitis i el VIH / SIDA.
3. Per què és la fulla de coca prohibit?
El 1961, la fulla de coca va ser inclosa en l'annex I de la Convenció Única de les Nacions Unides sobre Estupefaents, juntament amb la cocaïna i l'heroïna, amb un nivell estricte control sobre els aspectes científics i mèdics FACI SERVIR.
La inclusió de la fulla de coca a la Llista I es va fer amb un doble propòsit: eliminar la coca i mastegar per prevenir la fabricació de cocaïna. Amb el mandat de la Convenció Única de destruir la coca si conreava il.legalment (article 26) i de mastegar fulla de coca s'ha de abolit en un període de 25 anys (article 49) - ii de desembre de 1989, 25 anys després de l'entrada en vigor del Tractat.
La justificació per a la inclusió de la fulla de coca a la Convenció Única de 1961 es deu principalment arrels en un informe de la Comissió Consell Econòmic i Social de Recerca del Full de Coca el 1950, després d'una breu visita a Bolívia i Perú el 1949.
Va arribar a la conclusió que els efectes de mastegar fulles de coca eren negatius, encara que "no en l'actualitat sembla que la masticació de la fulla de coca pot ser regarder és una addicció a les drogues en el sentit mèdic". El Comitè d'Experts de l'OMS en Farmacodependència es van retirar més tard aquest argument utilitzeu etiquetatge és una forma de fulla de coca cocaïna.
L'informe del Consell Econòmic i Social va ser durament criticat per la composició dels seus investigadors, la seva arbitrarietat, mala metodologia, la manca d'insult racista i connotacions precisions. Avui en dia, un estudi similar no passaria l'escrutini i la revisió crítica a la que els estudis científics són sotmesos rutinàriament.
4. La Convenció de 1961 encara veuen qualsevol usi de la coca?
En un tractat de reconeixement legal obtingudes per usi tradicionals, Perú i Bolívia van negociar el paràgraf 2 de l'article 14, en la Convenció de 1988 , que estipula que les mesures per eradicar el cultiu i la demanda Illicis Illicis "haurien de tenir degudament en compte usi DEMAN tradicional, on hi hagi l'evidència històrica d'aquesta utilització. "
El 1994, la Junta Internacional de Fiscalització d'Estupefaents (JIFE) - l'òrgan de supervisió per a l'execució de l'ONU el control dels convenis internacionals de drogues - una referència al fet que el consum de matèries de coca ", que és consideri innocu i legal en diversos països d'Amèrica del Sud, és una activitat il legal en virtut de les disposicions de la Convenció de 1961 i la Convenció de 1988, tot i que no era la intenció de les Conferències de Plenipotenciaris que aquests convenis adoptius ".
No obstant això, en el seu informe anual 2007 de la JIFE retracti en la seva postura anterior i va demanar als països a "abolir o prohibir mastegar la fulla de coca i la fabricació de material de coca".
5. Per què la coca es treu de la llista de l'ONU de drogues prohibitiu?
La inclusió de la coca ha Causin molt de mal a la regió andina i una correcció històrica és des de fa molt de temps. La Convenció Única de 1961 va consagrar el punt de vista tradicional occidental, que equivalen a la coca Cocaïna, i tracta tant exactament de la mateixa manera. Una distinció ha de ser va fer.
No ha d'haver espai per trobar un enfocament més cultural sensible a les plantes amb propietats psicoactives o estimulants suaument, i distingeix més entre problematitzi, recreatives i SERVIR facis tradicionals.
Les disposicions de la Convenció Única estan en clara contradicció amb la Declaració de les Nacions Unides sobre Drets Indígenes aprovada el 2007, que promet defensar i protegir les pràctiques culturals indígenes.
Per evitar qualsevol incertesa que la producció de cocaïna es mantindria sota control estricte, seria suficient per incloure "El concentrat de fulla de coca" (és un terme genèric per a la pasta de coca o base de Cocaïna) a la Llista I, en substitució de la fulla de coca.
Al març de 2009, el President de Bolívia, Evo Morales, va enviar una carta va enviar una carta al secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, demanant l'suspensions dels apartats 1c i 2e de l'article 49 de la Convenció Única de 1961 de l'ONU que prohibir la masticació de fulla de coca.També anunciar que anava a iniciar el procés per retirar la fulla de coca de la Convenció Única de 1961.
El 30 de juliol de 2009, la proposta boliviana d'esmena de la Convenció Única de 1961 pel que suprimeix l'obligació d'abolir la masticació de fulla de coca estava en l'agenda de l'ECOSOC (ONU Consell Econòmic i Social). parts tenen 18 mesos per a formular objeccions o
comentaris sobre la petició de Bolívia, fins al 31 gener 2011 .
Des del punt de Bolívia de vista, els cellers de la comunitat internacional a les seves mans una oportunitat històrica per corregir un error pel que fa a mastegar fulla de coca mitjançant l'eliminació dels paràgrafs de la Convenció Única. Aquesta acció restaurar la dignitat i el dret legítim a la gent que la fulla de coca consumeix per i medicinals amb finalitats tradicionals d'exercir legalment aquesta pràctica cultural i inofensiu.
El recompte final després del tancament del 31 de gener termini per presentar objeccions a l'esmena de Bolívia va arribar a 17 càrrecs: els EUA, Regne Unit, Suècia, Canadà, Dinamarca, Alemanya, la Federació de Rússia, Japó, Singapur, Eslovàquia, Estònia, França, Itàlia , Bulgària, Letònia, Malàisia i Mèxic. Això significa que només 17 dels 184 països que són parts en el Tractat (amende és pel Protocol de 1972) han arxivar una objecció. Fem una crida a ells per a reconsiderar quiet i retirar la seva objecció abans de la tema apareix en l'agenda de l'ONU per una decisió.
6. On és coca que es conrea?
La coca és conreada tradicionalment en la Altituds inferior del vessant oriental dels Andes, o les terres altes en funció de les espècies cultivades, en particular a Bolívia, Colòmbia i Perú.
Coca cultivation in the Andes
Font: Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDD)
No obstant això, la coca és una planta relativament fàcil de créixer. Al segle 19, els poders de coca replantin colonials fora del seu hàbitat natural. Hi va haver importants cultius de coca a l'illa de Java (alhora part dels holandesos Índies Orientals, actualment Indonèsia ) i Ceilan (Sri Lanka), AIX i Formosa (en el moment en Protectorat japonès, actualment Taiwan). En la dècada de 1920 Java va ser el major productor de coca en el món.
Coca fàcilment podria escapament dels Andes per a altres regions tropicals si la pressió suficient per eradicar la planta s'aplica. De vegades els cultius rumors fins que la coca es conrea al Congo, però no hi ha hagut confirmació definitiva de la seva diversitat a altres continents.
7. En quina mesura beneficia els productors de coca del narcotràfic?
Per a la cocaïna el cost de producció i refinació als països d'origen és només un a dos per cent del preu al detall en països en desenvolupament o transició. La gran majoria de les persones involucrades en el tràfic de drogues que els ingressos molt modestos. unes poques persones en el trànsit, el contraban i el sector de venda a l'engròs que les grans fortunes, però que representa una petita proporció dels ingressos totals.
8. Quins mètodes s'han utilitzat per abordar el problema de la cocaïna?
l'eradicació) forçós
La principal estratègia per frenar el consum de cocaïna és Decret de la demanda al país i l'oferta des de l'estranger. Des de la dècada de 1980 les estratègies agressives s'han aplicat per eradicar cultius de coca a la regió andina - sobretot instigat pels Estats Units.
En el Perú i Bolívia eradicació manual forçosa ha donat lloc a enfrontaments entre els productors de coca (cocalers) i militar, amb resultat de mort i humans violacions dreta. Colòmbia és el país on l'eradicació forçada de cultius de coca Illicis s'executa en la forma més agressiva per la part aèria Les aspersions amb herbicides (fumigació).
fumigació aèria estableix en marxa un cercle viciós destructiu de la contaminació química, la destrucció dels mitjans de subsistència, la migració en Àrees encara més vulnerables, el desplaçament de la desforestació i l'expansió de la Àrees dels cultius Illicis, que després tornen a fumigar, etc Això porta a l'erosió de l'estat legitimitat, la violació dels drets humans i un major suport camperol als moviments guerrillers. Aquest cercle viciós amb urgència cal trencar, en defensa dels camperols els mitjans de vida són destruïts, per preservar el medi ambient i millorar les perspectives de resolució de conflictes.
b) El desenvolupament alternatiu
Una altra estratègia és proporcionar als camperols de coca amb projectes de desenvolupament alternatiu, en substitució de la coca amb altres cultius viables. L'historial d'èxits, però, és qüestionable. El principal obstacle ha estat els temes de "condicionalitat" i "seqüència".Condicionalitat fa referència al fet que l'assistència de desenvolupament alternatiu condicionat a l'eradicació prèvia dels cultius de coca. seqüenciació es refereix a la seqüència correcta de les intervencions - per exemple, garantir que les mesures d'eradicació no es duen a terme a menys que les famílies de petits agricultors-han adoptius i mitjans de vida sostenibles viables.
Els defensors del TNI per l'ajuda al desenvolupament, independentment de la reducció de cultius de coca Illicis, i garantir que l'eradicació no és empresari de pompes fúnebres fins a les llars d'agricultors-petits adoptius i mitjans de vida sostenibles i viables que les intervencions estiguin degudament seqüenciades. organitzacions de productors han de ser reconeguts, han de participar en Debats i presa de decisions en tots els nivells, amb els seus propis governs, els donants i l'ONU.
c) Bolívia: l'eradicació voluntària
Amb l'elecció de la coca creixen expresident Evo Morales és de Bolívia, el govern va canviar les polítiques. llei boliviana permet ara una certa quantitat de cultiu d'arbust de coca per satisfer la demanda d'SERVIR facis tradicionals.
Els membres afiliats a la coca sindicats camperols se'ls permet conrear una petita parcel, coneguda com "gat" (0,16 hectàrees), per a sostenir els seus mitjans de subsistència. Aquesta política pacífica la regió de cultiu de coca, que es va veure enfosquida per enfrontaments violents que abans i humans abusis dreta.
L'excés de cultiu, que és consideri de serveis per a la producció de cocaïna, serà eradicada. No obstant això, els conflictes se segueixen produint més de Designació de Àrees tradicionals de cultiu i les campanyes d'eradicació.
9. Per què són les drogues i l'eradicació de la cocaïna no funciona?
El període de 25 anys de termini és l'extinció de setembre de coca en l'última Convenció Única de 1961 no ha estat clarament conegut. El 1998, a la Sessió Especial de l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre drogues (UNGASS) , fent cas omís de dècades de manca d'èxit en el tractament de la qüestió de la Illicis Cultius, setembre l'any 2008 és un altre termini en el qual a ELIMINAR o significativament redueix de coca, opi i el cànnabis. Aquest objectiu no s'ha complert.
L' Informe Mundial sobre Drogues Illicis Mercats 1998-2007 , Comissionat de la Comissió Europea, no va trobar evidència que el problema mundial de les drogues ha estat redueix. El nombre global d'usuaris de cocaïna va créixer durant el període. Venda a l'engròs i al detall dels preus Xou una tendència a la baixa, mentre que La puresa està augmentant, el que significa que no hi ha escassetat en el mercat.
El supòsit bàsic subjacent eradicació forçosa és que un pot intervenen en el funcionament del mercat Illicis, i alterar substancialment l'equació de la demanda d'abastament d'simplement tallar els Últims. En un nivell purament hipotètica Això és Sotmetre presumpció de la veritat: si hi ha menys disponibles , menys pot ser consumeix. En realitat, però, l'oferta de restauració en si, sempre que hi ha llocs per anar i gent disposada a créixer - l'anomenat efecte globus-així, que descriu la tendència dels cultius per passar a Àrees noves en resposta a l'eradicació de les campanyes locals (en prémer una part d'un globus de làtex, el globus es Ardenes en un altre lloc).
En el cas de Bolívia, Colòmbia i Perú, els Andes i l'Amazònia són una font inesgotable àrea potencial de creixement, i hi ha un nombre dramàtic de les persones pobres i desplaçades internament tan desesperada com per fer qualsevol cosa per sobreviure.
Hi ha una sorprenent manca d'arguments sòlids sobre les conseqüències i l'impacte de les intervencions polítiques en el mercat Illicis. Si la puresa i evolució dels preus són un indicador útil de la disponibilitat de medicaments, no hi ha dades que suggereixen que els esforços d'eradicació i les nombroses incautacions d'enviaments han cada vegada menor disponibilitat en els mercats de consum. Els esforços de control de Seeman, més aviat, d'haver contribuït a l'augment de la producció de balanceig de les pèrdues.
10. Quines altres formes existeixen per abordar el consum de cocaïna?
Problemes relacionats amb la cocaïna s'ha de tenir en perspectiva. L'ús de cocaïna porta a sentiments de l'energia millorada i plom maig de major resistència, la confiança i la creativitat.
Els problemes de salut per l'ús de substàncies legals, especialment l'alcohol i el tabac, són més grans que els problemes de salut de cocaïna SERVIR FACI. problemes relacionats amb la cocaïna són més comuns per Intensives, a dosis altes i usuaris desconeguts o molt poques vegades en tant per, a dosis baixes usuaris.
El consum de cocaïna s'ha de tractar de proporcionar informació correcta sobre els seus efectes en la salut i les qualitats addictives, no per empresonar als usuaris. En primer lloc, amb seu a la salut basades en l'evidència enfocament Abans ha de tenir prioritat sobre la llei. tractament d'estratègies integrals han d'estar disponibles en tot moment .
Una clara distinció s'ha de fer entre l'ús recreatiu i usi problematitzi de cocaïna. Prevenció, tractament i atenció sanitària s'ha de centrar en problematitzi FACI SERVIR.
les mesures de reducció de danys han de ser desenvolupats d'acord a les circumstàncies locals i s'aplica al problematitzi majoria dels usuaris, en particular els que utilitzen per fumar pasta base de cocaïna (PBC, paco, bazuco o crac a Amèrica Llatina), que és perjudicial i altament addictiu. Quan les canonades casolanes compartir, que sovint és part del ritual utilitzeu crac, crac usuaris obtenir Sors als llavis i Gumsa i són susceptibles a malalties com l'herpes, la tuberculosi, l'hepatitis i el VIH / SIDA.
les mesures de reducció de danys pot incloure condons distribució, tubs, cànules de pipes, els teixits, vaselina i bàlsam per als llavis a la lluita contra les infeccions i les malalties sexualment transmissor, i ha de proporcionar informació sobre la prevenció de l'hàbit de fumar crac insegurs.estratègies integrals amb la participació de la comunitat han de crear mecanismes per a la inclusió social.
Una possible estratègia és fàcil d'habitacions-estable amb supervisió mèdica, incloent la introducció del tractament de substitució de marihuana, per alleujar els símptomes d'abstinència. Aquestes estratègies, juntament amb els projectes socials per a persones sense llar, podria ajudar a redueix l'alta taxa de mortalitat entre els consumidors de crac i la violència associada amb l'ús i el tractament.

11. Què és la TNI fent en el tema de la coca?
  • TNI recolza els esforços per tenir una més moderna i actualitzada al dia i l'avaluació basada en l'evidència de la qüestió.
  • TNI dóna suport al govern de Bolívia en els seus esforços per desclassificar la fulla de coca i la suspensions de les disposicions que prohibeixen la masticació tradicional de fulla de coca.
  • TNI plantejar la qüestió en la política pertinent els nivells d'adopció, com la Comissió de les Nacions Unides sobre Estupefaents (CND).
  • TNI critica l'opinió de la JIFE insta que Bolívia i Perú a abolir la masticació de fulla de coca.
  • TNI distribueix la documentació pertinent sobre la qüestió que és difícil de trobar o ha estat suprimida.
  • TNI informes editor i reunions informatives promoure la desprogramant de la fulla de coca, i contra les conseqüències negatives de l'eradicació forçada, la fumigació en particular.
Investigador, Programa Drogues i Democràcia
Tom Blickman (1957) és un investigador i periodista independent, amb seu a Amsterdam. Abans d'arribar a TNI va ser activeu al esquàters i els moviments de solidaritat a Amsterdam. treballar per l'Oficina de Jansen i Janssen, un institut de recerca sobre assumptes d'intel ligència i la policia. Ara que specialis en Internacional de Control de Drogues i Crim Organitzat és un investigador i Democràcia del TNI lluita contra la droga.

Font: tni.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada