divendres, 4 de març del 2011

Laporta i altres set exdirectius del Barça han de presentar un aval de 24 milions

Sentència judicial a favor d’un soci

Europa Press / 03/03/2011 21:34
El jutjat 24 de primera instància de Barcelona obliga l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta i set dels seus ex directius a presentar, en un termini màxim de dos mesos, un aval de 24 milions d'euros a la Lliga de Futbol Professional (LFP). El jutge, que s'ha pronunciat a favor de la denúncia que va presentar el 2006 un soci del club blaugrana, obliga Laporta i els directius que el van acompanyar durant tot el seu mandat (Alfons Godall, Rafael Yuste, Albert Perrín, Joan Boix, Jaume Ferrer, Alfons Castro i Josep Cubells) a dipositar un aval de 24 milions d'euros si no volen que els embarguin els seus béns. La sentència arriba justament el mateix dia que Laporta i la coalició que fins ara liderava, Solidaritat Catalana per la Independència, han consumat el seu divorci.

El secretari i portaveu de la Junta Directiva del FC Barcelona, Toni Freixa, ha confirmat la notícia avançada per la ràdio RKB. "Hem rebut aquesta notificació. Requereix els directius citats a dipositar a la LFP un aval de gairebé 24 milions d'euros en un termini de dos mesos. Si no ho fan, es decreta la possibilitat de portar a terme una pressa sobre els béns de la seva propietat per garantir el pagament de l'import", ha manifestat. Aquesta Junta va portar a l'Assemblea una acció social de responsabilitat contra l'anterior Junta que els socis van votar a favor. En la mesura que aquesta resolució ens aporta una garantia, tot i que sigui en part, de 24 milions d'euros, entenem que el Barça té garantit aquest import i és una cosa satisfactòria per a l'entitat", ha dit Freixa.

Això sí, ha assegurat que aquesta resolució del jutge és independent al cas de l'acció social de responsabilitat. "És independent l'un de l'altre a efectes processals. Avui hem tingut coneixement d'un litigi d'un soci que atorga al Barça, com beneficiari, una garantia de 24 milions d'euros", ha explicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada