dijous, 3 de març del 2011

Laporta torna a insistir a SI que pactin amb ERC i RCat a Barcelona

C.B / 02/03/2011 17:23
El president de Democràcia Catalana i líder –tot i que sense cap càrrec formal– de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, ha tornat a instar aquest dimecres els partits que formen la coalició que reconsiderin la seva postura i accedeixin a formar una gran llista conjunta independentista, juntament amb ERC i Reagrupament, per a les municipals de Barcelona. Laporta ja va tensar la corda amb SI el dia anterior, quan va amenaçar els seus socis de no reeditar la coalició i pactar pel seu compte amb ERC i RCat. Una insistència, la de Laporta, que no sembla que faci efecte a SI: també aquest dimecres, la resta de partits que integren la coalició han acordat (i han proclamat) que es presentaran a Barcelona amb Laporta o sense Laporta.

Crida a la unitat de l'independentisme
Laporta, en un comunicat al seu lloc web, explica que l’objectiu final de la independència “només es pot aconseguir amb la unitat de les forces catalanistes independentistes”, i que, de cara a les municipals, “és necessari forjar una altra gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona”. “Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independènciavolen anar-hi en solitari, postura que respecto, però que no comparteixo”, explica. A la vegada que expressa el seu desig que “la majoria de partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència apostin també perquè l’independentisme gaudeixi d’una unitat majoritària amb grans expectatives en quan a resultats”.

Subtils dards contra Bertran
Sempre en un to molt moderat, per compensar el desafiament del dia anterior, Laporta defensa el pacte ampli independentista a Barcelona afirmant que “és el moment de fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit”. I només es permet un parell de subtils atacs als altres dos integrants del triumvirat fundador de SI, Uriel Bertran i Alfons López Tena, quan diu que “cal deixar enrere possibles qüestions personals” per bastir aquest pacte. Un atac que sembla dirigir-se més clarament cap a Bertran (ex ERC), quan diu que “en el meu cas, us asseguro, no tinc cap problema amb cap altre partit ni polític independentista, els reconec la seva trajectòria i, òbviament, no tinc cap dret a vetar a ningú”. Al·ludint així a la insistència de Bertran a condicionar el pacte amb ERC al fet que el líder republicà a l’Ajuntament, Jordi Portabella, no en sigui el cap de llista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada