divendres, 4 de març del 2011

Laporta vol continuar a com a diputat encara que trenqui amb SI

Isabel Clara-Simó (SI): "Ens sentim traïts i decebuts"

Redacció / 04/03/2011 12:42
El líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, vol mantenir el seu escó com a diputat del Parlament tot i que acabi trencant la seva coalició amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Laporta ha decidit separar-se de SI per no haver aconseguit una candidatura unitària entre partits independentistes de cara a les eleccions municipals de Barcelona.

Això assegura Laporta en una entrevista que publiquen aquest divendres l’'Avui'i 'El Punt'. Segons Laporta, té l'escó i "la responsabilitat de continuar exercint" com a diputat al Parlament. “Em sembla que he estat prou determinant per aconseguir els escons i estic satisfet de la meva feina”, assegura el també expresident del FC Barcelona.

“No estic d'acord amb el plantejament que la coalició es presenti en solitari a Barcelona”. I és que el líder de Democràcia Catalana considera que “una gran coalició pot ser clau en el govern d'aquesta ciutat”. En aquest sentit, creu que la suma d'ERC i Reagrupament pot obtenir un bon resultat a Barcelona, però SI sola "dividirà" i traurà uns vots a l'independentisme.

Sobre si sortirà o no de SI, diu que no ho sap i que ho parlarà dimarts amb el partit, però creu que "no serà un problema" continuar o separar-se. Si li demanen que renunciï al seu escó "seria una continuïtat de la línia en què han entrat, que és incoherent i desproporcionada", i que confirmaria que potser volien utilitzar el seu nom en les situacions que pogués atorgar èxits.

SI ratifica que no hi haurà coalició amb ERC a BarcelonaMentrestant, SI ha comunicat aquest divendres que no es coalitzarà amb ERC perquè aquest partit i Jordi Portabella donen suport al PSC a la Diputació de Barcelona i a l’Ajuntament. Per tant, el número 2 de Portabella – posició que volia ocupar Laporta – “no és el projecte de SI”, que “continuarà defensant el seu projecte independentista al Parlament.

Isabel-Clara Simó: “Ens sentim traïts i decebuts” Si Laporta deixa l’escó de SI serà rellevat per l’actual secretària de moviments ciutadans del partit, Isabel-Clara Simó. L’escriptora ha admès aquest divendres a COM Ràdio que es senten “traïts, decebuts” per la decisió de Laporta, sobretot ella. “En tots els mítings l’he defensat a capa i espasa” i ara la gent “deu pensar que sóc una ingènua o una mentidera”.

Sobre si Laporta hauria de renunciar a la seva acta de diputat, Simó creu que “és cosa d’ell” tot i que “si no ho fa ens perjudica (...) perquè passarem a ser l’últim grup del Parlament”. Això li preocupa més que no pas el nom de Laporta, que sí els ha ajudat a les eleccions. “El carisma de Laporta es va apagant a mesura que s’allunya la seva presidència del Barça”, ha dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada