dimecres, 9 de març del 2011

L'Hereu és de dretes

28/02/2011 10:01
Miquel Giménez
Sols escoltar les primeres canonades que el candidat socialista Jordi Hereu ha etzibat al convergent Xavier Trias, hom pot veure com anirà aquesta campanya per part del PSC: pinzellada gruixuda, cridòria, insults, grolleria, cap autocrítica i aquell conegut lema tan gastat, tan fals, tan pervers de “Après de moi, le déluge”. Això no és ni bo ni dolent. És el que són aquests que saben que han perdut la confiança, ja no pas dels electors, sinó del seu mateix electorat.

Ara, el que em deixa astorat és que encara creguin que la gent viu del pur maniqueïsme del blanc o negre, dels bons amb el barret blanc i els dolents amb el barret negre, de l’estrip de Federico García Lorca quan diu a ‘Bodas de sangre’ aquella cosa tan terrible, tan de sempre de “Aquí ya no hay más que los tuyos y los míos”. Perquè Hereu s’entesta en dir que la lluita és entre esquerres, o sigui ell, i dretes, o sigui Trias.

Si deixem de banda la perversitat d’aquest fals dilema, que és el darrer ham a veure si piquen alguns, l’actual alcalde de Barcelona hauria de tenir una mica de compte amb el que suggereix, perquè potser si que n’hi ha gent que vol saber qui és més d’esquerres. Tot i que en aquests moments sóc d’aquells que pensen que el que hauria d’imperar és el sentit comú, perquè la cosa pinta molt malament, he volgut seguir, ni que sigui per un pur exercici de joc intel·lectual, aquest plantejament.

Imaginem que Jordi Hereu és d’esquerres. Molt bé. I ara anem espigolant les coses que ha fet, a veure quin resultat surt. Gastar-se una milionada en un referèndum per l’ampliació de la Diagonal que, a més, va ser un absolut fracàs per l’alcalde, tot havent-hi altres necessitats socials a Barcelona és d’esquerres o de dretes? Enfront la nevada de l’any passat, no saber gestionar aquella davallada, fent de Barcelona un caos total i absolut, és d’esquerres o de dretes? Dir avui blanc i demà negre, com és el cas de les parades dels ocellaires de La Rambla, amb els perjudicis econòmics per aquella gent i la sensació de desori que representa, és de dretes o és d’esquerres? Permetre els robatoris, la venda de droga, l’incivisme més colpidor no ja a qualsevol districte de Barcelona, sinó a cinquanta metres d’on seu l’alcalde és de dretes o és d’esquerres?

Més. Permetre la trama de corrupció a Ciutat Vella, amb el patètic resultat de la dimissió de la regidora Itziar Gonzàlez, amenaçada de mort per voler esbrinar què coi passava allà, i no badar boca fins que s’ha vist obligat a fer veure que ho vol aclarir, és d’esquerres o de dretes? Esmerçar-hi milions d’euros en publicitat institucional descaradament partidista és de dretes o d’esquerres? Fer llistes negres de mitjans de comunicació i de periodistes, perquè no li riuen les gràcies, és d’esquerres o de dretes? Tenir en el seu cercle més íntim de col·laboradors a un regidor imputat en el cas de l’hotel del Palau de la Música i no fer-lo plegar, és de dretes o d’esquerres?

Facin els comptes a veure quin resultat els hi dóna. A mi em surt que, si volen parlar d’esquerres, pel que fa a Hereu, no n’hi ha cap mena e dubte. Si l’autoritarisme, el sectarisme, l’amagar la merda sota la catifa, el protegir persones absolutament nefastes o malbaratar els cabdals públics és de dretes, ja ho tenen. L’Hereu és de dretes.

I ara, qué més hi ha, jove?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada