diumenge, 6 de març del 2011

L'ultra Ynestrillas explica en un llibre com Zaplana va desactivar l'extrema dreta al País Valencià


Rebrien 'ajudes econòmiques' a canvi que no es presentessin a les eleccions de 1999 · El principal beneficiari hauria estat José Luis Roberto, de Levantina de Seguridad

El conegut ultra Ricardo Sáenz de Ynestrillas acaba de publicar el llibre La Reconquista del Estado (editorial Sepha), que entre d'altres aspectes relata suposades reunions entre assessors de l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana i líders de l'extrema dreta al País Valencià l'any 1999 perquè no es presentessin a les eleccions d'aquell any a canvi de rebre 'ajudes econòmiques'. Entre els líders que es van avenir al tracte, hi havia l'advocat i empresari José Luis Roberto, propietari de l'empresa Levantina de Seguridad, que des de llavors fins el 2003 va rebre adjudicacions per part de la Generalitat per valor d'uns sis milions d'euros.
 DIUMENGE, 6 DE MARÇ DE 2011 11:47 H
Segons que explica Levante-EMV, José Luis Roberto era, el 1999, l'advocat de Falange Española-Frente Nacional Sindicalista, que finalment no va concórrer als comicis. El 15 de gener de 1999, Levantina de Seguridad va aconseguir un primer contracte de la Generalitat; el 9 de febrer, un altre -per un import de 150.350 euros de la vigilància a les dependències de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries-; el 23 d'octubre del 2000, un altre, per un import de 88.502,39 euros per la vigilància del Museu de Valltorta. I així, fins a mitja dotzena més d'adjudicacions.

Els encarregats de traslladar el missatge de Zaplana a l'extrema dreta haurien estat el llavors assessor de Presidència de la Generalitat, Antonio Gil Terrón, i el diputat Juan Carlos Gimeno, segons que explica l'expresident de Falange Española-FNS Juanma Crespo en una entrevista reproduïda al llibre de Ynestrillas.

Però quan Zaplana estava a punt d'acabar la legislatura, Roberto va decidir fundar el partit d'extrema dreta España 2000, que tot sovint protagonitza accions violentes contra els casals Jaume I i que compta amb regidors a Onda i Silla.

El president d'España 2000, José Luis Roberto, ha denunciat Ynestrillas per injúries i calúmnies, per bé que Ynestrillas ha ratificat les seves afirmacions en el seu blog personal. Segons Levante-EMV, 'aquestes greus acusacions no es poden deslligar del gran conflicte existent en l'extrema dreta, concretament entre els partits España 2000 i Democracia Nacional'. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada