dissabte, 12 de març del 2011

Mas arrencarà la setmana visitant empreses per visualitzar les potencialitats econòmiques de Catalunya


Vol posar en valor els actius catalans per contrarestar el clima d'ajustos pressupostaris

El president de la Generalitat, Artur Mas, arrencarà la setmana que ve visitant empreses i instal·lacions de recerca per visualitzar les potencialitats econòmiques de Catalunya. El propi Mas va admetre fa unes setmanes que Catalunya viu un moment de certa confusió amb moltes notícies de 'signe decebedor'. Per contrarestar aquest clima, Mas vol destinar els propers mesos a visitar totes aquelles iniciatives empresarials a Catalunya que siguin sinònim de creixement. Aquest mateix dilluns inaugurarà l'ampliació de la planta de l'empresa Haribo, a Cornellà del Terri, col·locarà la primera pedra d'un centre de recerca a Castelldefels i visitarà l'empresa Compact Habit, a Cardona.
DISSABTE, 12 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
'Només es parla de retallades, es parla de com podem gastar menys, invertir menys', va reconèixer Mas fa un mes durant una visita a una planta de l'empresa productora d'envasos de vidre. Llavors va anunciar una ronda de visites, que continuarà aquest dilluns, a empreses implantades en diferents parts del territori. L'objectiu és deixar clar que Catalunya té actius i que pot sortir de la crisi reforçada.

Aquella mateixa setmana, a més, es va produir la notícia de la inversió d'Inditex a Tordera, i pocs dies després, Mas va insistir en el missatge optimista en anunciar que en les properes setmanes es coneixerien noves inversions a Catalunya.

Fins i tot el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va avançar aquest mateix dimecres que el Govern està gestionant en competència amb altres territoris fins a 102 projectes d'inversió amb possible destinació a Catalunya, per un import superior als 3.000 MEUR i que suposarien 15.000 llocs de treball. Mena va respondre així als atacs del PSC arran de tancaments com el de Derbi o Yamaha.

D'aquesta manera, el Govern vol posar en valor els actius de què disposa Catalunya per contrarestar el clima d'ajustos pressupostaris i retallades que l'executiu ha d'aplicar per complir amb l'objectiu de dèficit i sanejar les finances catalanes.

En concret, el president col·locarà dilluns la primera pedra del futur edifici NEST a Castelldefels (Baix Llobregat), un projecte de la Fundació Privada Cellex. El programa NEST està orientat a captar talents investigadors de primera fila mundial que desenvoluparan la seva recerca a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICF). Aquest institut és un centre del programa CERCA de la Generalitat, creat el 2002 amb la participació de la UPC, que està orientat a l'activitat de la recerca, la formació, la innovació i l'emprenedoria en les diferents branques de les ciències i tecnologies fotòniques.

Només una estona més tard, Mas es desplaçarà a Cornella del Terri (Pla de l'Estany), on inaugurarà l'ampliació de la planta de l'empresa Haribo, dedicada a la fabricació de caramels de gelatina i gels dolços.

Ja a la tarda, Mas visitarà la seu de l'empresa Compact Habit, a Cardona (Bages), participada per la Generalitat i reconeguda amb diversos premis per aplicar la innovació en el sector de la construcció. La planta es dedica a la fabricació de mòduls de formigó habitables que s'entreguen totalment acabats i equipats des de la fàbrica, i que tenen com a característica principal que es poden apilar i connectar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada