diumenge, 27 de març del 2011

Milers de manifestants reclamen la dimissió de Camps en una marxa contra la corrupció a València


La manifestació s'ha celebrat malgrat la denúncia per injúries greus interposada pel PP

Milers de manifestants, uns 60.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest dissabte a València contra la corrupció amb el lema 'Contra la corrupció, Camps dimissió'. Convocats pel Col·lectiu contra la corrupció, nascut a la xarxa l'any 2009, els ciutadans han marxat pels carrers de la capital valenciana cridant consignes com El president, a Picassent (en al·lusió al municipi proper a València que acull un centre penitenciari), Camps dimissió o T'estime un ou, vull un vestit nou. La manifestació s'ha celebrat malgrat la denúncia per injúries greus interposada pel PP demanant la prohibició de la marxa. El jutge va desestimar la petició de mesures cautelars urgents.
DIUMENGE, 27 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Desenes de milers de valencians, uns 60.000 segons els organitzadors, han respost a la crida del Col·lectiu contra la corrupció en una manifestació que ha repetit les multitudinàries xifres d'assistència de la primera marxa que va convocar el col·lectiu l'octubre de 2009. En aquell moment, en ple esclat del 'cas Gürtel', desenes de milers de persones se es manifestaven demanant la dimissió del president del govern valencià, Francisco Camps.

Aquest dissabte els manifestants han cridat consignes com 'Boti, boti, boti, corrupte el que no boti', 'T'estime un ou, vull un vestit nou' , 'Camps dimissió' o 'El president, a Picassent'. Unes caricatures amb forma de xoriç on es podien veure Carlos Fabra, Francisco Camps, 'El Bigotis' o Ricardo Costa formaven part de l'inici de la marxa, encapçalada per un cartell amb un llaç negre i la llegenda 'Per les víctimes de la corrupció'.

Abans de l'inici, s'han registrat uns petits incidents quan un altre grup de manifestants amb pancartes que reclamaven la dimissió de Zapatero i en contra de la guerra a Líbia han intentat manifestar-se. La policia ha allunyat aquest grup de gent entre crits de "fora, fora!" per part dels manifestants contra la corrupció. Segons el Col·lectiu, l'altre grup estava integrat per alguns simpatitzants i militants de base del PP valencià.

Després d'aquest incident, la manifestació s'ha iniciat, malgrat la denúncia interposada pel PP valencià contra els convocants per injúries greus amb publicitat contra l'autoritat en exercici. Els populars demanaven la suspensió de la manifestació i la retirada dels cartells con apareix el president Camps vestit de presidiari. El jutge però va desestimar aplicar mesures cautelars urgents mentre estudia les acusacions.

La portaveu del col·lectiu, Reyes Matamales, ha valorat la denúncia en els moments previs a la manifestació, assegurant que era fruit del "nerviosisme pels casos de corrupció i finançament il·legal i davant l'evidència que tenim un president de la Generalitat que ens ha mentit i que no és digne dels valencians i les valencianes".

Els manifestants han sortit passades les 18.00 hores d'aquest dissabte des de la plaça Sant Agustí de València recorrent el carrer de San Vicent, la plaça de l'Ajuntament, el carrer de les Barques, la plaça d'Alfons el Magnànim fins el Palau de Justícia, seu del TSJ valencià, on s'ha llegit el manifest. Abans de la lectura del text, els convocants han repartit unes guardioles entre els assistents per tal de recaptar diners per sufragar les despeses de la manifestació així com la defensa jurídica de la denúncia per injúries greus interposada pel PP valencià.

El text ha denunciat que "la corrupció, lluny de ser un fet aïllat o esporàdic, s'ha convertit amb els successius governs del PP en una pràctica sistemàtica" al País Valencià. El manifest ha reclamat la dimissió del president Camps "perquè la primera responsabilitat d'un president que ha mentit al poble, que està imputat en un cas arxidemostrat de suborn i que permet que al nostre país s'estenga el càncer de la corrupció és dimitir i no buscar la falsa absolució de les urnes".

El Col·lectiu contra la corrupció creu que la dimissió de Camps seria "un primer pas indispensable per a la regeneració efectiva de la vida pública" i alerten que la revolta "ha de guanyar el carrer" però també les urnes. "Perquè només des del convenciment que una altra política no només és possible sinó també urgent i necessària començarem a vèncer", remarquen.

L'oposició dóna suport a la marxa
A la protesta s'han adherit la pràctica totalitat de formacions polítiques valencianes de l'oposició, que han acudit a títol individual, ja que el col·lectiu ha demanat que no hi figuri cap pancarta ni bandera de formacions polítiques.

Durant la manifestació s'han pogut veure representants del PSPV-PSOE, encapçalats pel seu secretari general, Jorge Alarte, o el portaveu a les Corts, Ángel Luna, així com el candidat a la Generalitat Valenciana de la coalició Compromís i secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, així com la número dos de la coalició i portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià, Mònica Oltra, entre altres. Entitats com Ca Revolta o Acció Cultural del País Valencià (ACPV), entre altres, també han donat suport a la manifestació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada