dissabte, 12 de març del 2011

Montilla acusa el Govern de 'desmuntar' en dos mesos set anys de feina

Critica CiU per utilitzar la crisi com a 'excusa' per a impulsar un programa 'conservador'

L'Hospitalet de Llobregat (ACN) / 12/03/2011 16:43
El primer secretari del PSC i ex president de la Generalitat, José Montilla, ha acusat l'actual Govern de 'desmuntar' en dos mesos set anys de feina del tripartit. En la seva intervenció en la inauguració de la V Convenció Municipalista del PSC, Montilla ha criticat la política de 'retallades' del Govern i l'ha acusat d'utilitzar la crisi com a 'excusa' per a impulsar un programa 'conservador'. L'ex president ha afirmat que fa tres mesos, quan ells governaven, també hi havia crisi i s'impulsaven polítiques d'austeritat i reformes 'però no polítiques antisocials', ha afegit. Per a Montilla, si segueixen les retallades Catalunya estarà 'perdent oportunitats' mentre es continua 'privilegiant uns quants'.

En el recinte 2 de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, l'expresident ha assegurat que li 'dol' veure com el Govern d'Artur Mas 'utilitza la crisi com a excusa' i com en els primers mesos de treball està executant polítiques 'amb les que no es van presentar' per guanyar les eleccions al Parlament i que ara 'comencen a pactar amb el PP'.

Montilla ha advertit que, si continuen aquestes polítiques, Catalunya perdrà drets socials i a la vegada oportunitats. Ha criticat que el Govern privilegia 'uns quants', que ha exemplificat com 'el 5% que encara ha de pagar l'impost de successions i que CiU té especial interès en què deixi de pagar'.

Davant d'aquesta situació, ha assegurat que el PSC farà oposició 'seria i rigorosa' amb l'objectiu de treure el país de la crisi. Una feina per a la qual ha assegurat que el Govern els tindrà al costat si volen impulsar polítiques d'austeritat, però no si continuen les 'retallades' en àmbits com la salut, l'educació o els serveis socials.

D'altra banda, Montilla també s'ha referit a la vessant 'sobiranista' del Govern i ha assegurat: ' Si el Govern juga amb Catalunya com si fos una corda que es va estirant per un costat cap a les retallades i l'altre cap al sobiranisme no només no ens tindrà al seu costat sinó que serem ferms en la defensa de l'estat del benestar i la unitat civil de Catalunya'.

El PSC, garantia per als municipis
La intervenció del primer secretari del partit ha tingut dues parts: una primera de crítica sobre el Govern i una segona centrada en el municipalisme i la feina interna que ha d'impulsar el partit per a guanyar les properes eleccions municipals del 22 de maig.

En aquest sentit, ha assegurat que malgrat els resultats 'adversos' de les eleccions al Parlament el partit ha fet 'autocrítica' i continuarà fent-la fins el proper congrés del partit, però ha recordat que ara l'objectiu principal són les eleccions municipals, per la qual cosa ha instat els militants a 'no només mirar cap endintre' sinó a fer-ho en direcció a les necessitats dels ciutadans i els pobles.

Montilla assegurat que la feina feta des dels primers ajuntaments democràtics ha donat al PSC una força municipalista que l'ha erigit com 'l'opció política amb el municipalisme acreditat'. Ha defensat que els alcaldes socialistes són 'la millor garantia per a la defensa' dels interessos dels ciutadans i de l'estat del benestar.

Per contra, ha afirmat que els municipis governats per CiU són 'febles' i acaben actuant com a 'delegacions' de la Generalitat. En canvi, segons Montilla, els consistoris socialistes tenen més autonomia i s'han enfrontat quan ha estat necessari a executius del mateix color polític. També ha criticat el PP per plantejar les eleccions municipals com 'unes primàries' i els ha acusat de no tenir cap interès pels municipis ni per Catalunya, sinó només per 'arribar a la Moncloa'.

Montilla ha mostrat el seu suport als alcaldes i alcaldables i s'ha mostrat 'convençut' que el PSC 'guanyarà la batalla', fent al·lusió a alguns municipis, entre els quals ha destacat Barcelona. Abans de la intervenció de Montilla, també s'han dirigit als militants la presidenta de la Mesa de la convenció i l'alcaldable de Girona, Pia Bosch; l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos; i el secretari de Ciutats i Política Municipal del PSOE, Antonio Hernando.

Hernando ha assegurat que el PSC, i el PSOE, han de fer campanya 'contra la descaradura' i aquells polítics 'que volen ser alcaldes sense fer res'. Però també ha dit que és una campanya 'contra la melancolia, la nostàlgia i l'abstenció'.

Bustos ha assegurat que els municipis no permetran que el Govern traspassi 'les línies vermelles', que ha marcat com les polítiques socials, i ha reclamat, especialment al govern espanyol, que s'engegui la feina per obtenir un nou model de finançament per als municipis. A més, ha mostrat el seu recolzament a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, després de que aquest superés les eleccions primàries que l'enfrontaven a Montserrat Tura. 'Aquí estem tots al teu costat i el que no està al teu costat s'equivoca', ha dit.

Per la seva part, Marín ha reconegut que la societat viu moments difícils per la crisi econòmica però s'ha mostrat convençuda que amb realisme i propostes de futur el PSC farà el programa que els ciutadans volen. Després de la inauguració, els membres del partit han iniciat la feina en comissions per establir les línies bàsiques del programa electoral del PSC per a les properes eleccions municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada