sábado, 12 de marzo de 2011

Nou Barris celebra un 'assaig general' de la consulta en una jornada de recollida de vot anticipat


Més de 60 meses es distribuiran aquest dissabte pels 13 barris que conformen el districte · La iniciativa ve precedida d'una intensa campanya informativa

El districte barceloní de Nou Barris celebra aquest dissabte un 'assaig general' de la consulta del proper 10 d'abril en una jornada de recollida de vot anticipat. Des de les 10 del matí fins les 8 del vespre, més de 60 meses entre troncals i complementaries es distribuiran arreu dels 13 barris que conformen aquesta circumscripció de la capital, una de les més grans i que abraça el 10% de la població de Barcelona. La campanya ve precedida per l'exitosa marató de vot anticipat duta a terme al barri de Gràcia, on durant el tercer cap de setmana del mes de febrer es va assolir el sufragi del 33,57% del cens. Aquesta xifra no és però una fita marcada pels organitzadors de la iniciativa de Nou Barris, conscients de la idiosincràsia abstencionista que el districte ha tingut històricament en les cites electorals. Aquest motiu és precisament, segons els responsables de Nou Barris Decideix, el que ha esperonat la plataforma a 'oferir als veïns, un mes abans del 10-A, una campanya informativa intensa' que culminarà aquest dissabte amb les 10 hores ininterrompudes de recollida de vots anticipats.
DISSABTE, 12 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Segons Nou Barris Decideix, la marató d'aquest dissabte servirà per posar a prova 'les previsions logístiques i de mobilització de Barcelona Decideix' de cara a la consulta del proper 10 d'abril. Així, des de la plataforma es demana la màxima implicació de tot el voluntariat i dels altres municipis que col·laboren amb la iniciativa. Les 10 hores ininterrompudes en que es recollirà el vot anticipat han estat precedides d'una intensa campanya informativa i de diverses activitats que durant aquesta setmana han aplegat també sufragis anticipats.

Nou Barris no és Gràcia
El bon resultat obtingut els passats 19 i 20 de febrer a la marató de recollida de vot anticipat del districte de Gràcia, no és un mirall en el qual s'hi vulguin reflectir els organitzadors de la jornada de Nou Barris. La tradició abstencionista que històricament ha mostrat el districte en les diverses cites electorals fan que l'objectiu de recollida de vots anticipats s'allunyi del 33,57% obtingut a Gràcia i s'aproximi més al 20% obtingut a la Barceloneta el passat 12 de desembre. Per fer-ho possible, més de 60 meses es repartiran pels 13 barris que conformen el districte.