dijous, 3 de març del 2011

Onada repressiva al Marroc. Campanya per la llibertat de Ayachi Erryahi

dijous 3 de març de 2011 / per Secretaria de Comunicació 
Després de les manifestacions del 20 de febrer a 53 ciutats marroquines, el moviment segueix imparable. El passat cap de setmana, 26 i 27 de febrer, les manifestacions i concentracions per un canvi democràtic s’han seguit realitzant en diferents ciutats del Marroc: Casablanca, Rabat, Meknes, Agadir, Marràqueix, Khenifra, Taourirt, Kenitra, etc.

Convocades pel Moviment 20 de febrer, amb el suport d’associacions, partits , etc…, s’ha creat una dinàmica de mobilitzacions que en cada localitat té les seves característiques pròpies i que ja està convocant per als dies 6 i 7 de març noves mobilitzacions. Per exemple, a Boumalne Dadès, l’ANDCM ha convocat accions els dies 1, 2 i 3 de març, en diferents localitats de la zona

Brutal repressió del Majzen
Des del 20 de febrer i en tot el Marroc, s’estan produint centenars de detencions, desenes de desapareguts, centenars de ferits i les primeres condemnes en judicis ràpids amb penes gravíssimes, com 10 anys de presó a joves detinguts a Tànger, després les destrosses produïdes en bancs, hotels … i la mort per part de la policia del jove Karim, a Sefrou, mort a la qual cal afegir la de 5 persones a Alhucemas en l’incendi d’un banc.

Ocupació policial i militar al Rif
La província d’Alhucemas es troba en una situació real d’estat de setge. Tanquetes i forces tant de la policia com l’exèrcit, envolten pobles com Imzouren, Ait Bouayach, Boukidan, mentre la policia entra a les cases, buscant gent, treu els mòbils per esborrar les gravacions i manté una ocupació militar de la zona. 3 joves es troben desapareguts, segons denúncies de les seves famílies, mentre oficialment es declaren 38 detinguts.

Aquesta situació ha impedit que es pogués fer cap manifestació el dia 26 com s’havia convocat. La mateixa situació s’ha produït a Tànger, amb un impressionant desplegament policial, pràcticament en totes les places on es poguessin produir concentracions, i detencions de militants del moviment 29 F.

A Sefrou (Atles Mitjà), la policia ha impedit l’enterrament del jove assassinat, obligant a la família a enterrar-lo en secret per impedir la mobilització popular.

A Agadir i Meknes, les manifestacions han patit una forta repressió, amb nombrosos ferits i detencions. Els locals de la secció de Rabat de l’AMDH han estat forçats, emportant-se documentació i les pancartes del 20F, i deixant objectes de valor, deixant clara la pista de la pròpia policia com a autora del robatori, al assenyalar que aquest local és utilitzat pels membres del moviment del 20F per a les seves reunions. Des de dimarts per la tarda, llistes d’internet marroquines no funcionen, fent pensar en una intervenció governamental per impedir la divulgació de la informació.

Campanya per la llibertat del Ayachi Erryahi, president de l’associació "Fidels als drets humans" de Larache Després d’haver acabat la manifestació del 20 de febrer a Larache, es van produir destrosses en bancs, edificis públics, etc., Per part de joves incontrolats.

Sorprenentment, el divendres 25, a les 18h, a la porta de l’Institut Moulay Abdellah, 13 policia, sense cap ordre de detenció, es van llançar contra El Ayachi Erryahi, president de l’associació "Fidels als drets humans, la ciutadania i el desenvolupament "i secretari del Front de lluita per la salvació de Larache, procedint a la seva detenció.

El company, conegut militant de la causa popular i dels drets humans, ha estat conduït a la presó de Tànger, acusat de ser el cap i el promotor dels disturbis ocorreguts i el dia 3 serà presentat al tribunal. El company ha patit tortures després de la seva detenció i es desconeix el seu estat de salut Els i les companyes de Larache s’han posat en contacte amb la CGT, demanant-nos que divulguem la situació del Ayachi Erryahi i realitzem una campanya de solidaritat demanant el seu alliberament.

Proposem l’enviament d’aquest text o similar al fax del governador de Larache 00-212-539913577 "Nous démandons la liberation du militant associatif de Larache El Ayachi Erryahi, dont l’unique Délit c’est Lutter pour un Changement démoctratique augment Maroc et pour les droits humains» «Demanem l’alliberament del militant associatiu de Larache El Ayachi Erryahi, l’únic delicte és lluitar per un canvi democràtic al Marroc i pels drets humans"

Mouatamid, Equip de treball per al nord d’Àfrica de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada