lunes, 21 de marzo de 2011

Ortega reitera que deixa les vegueries per 'més endavant'


La vicepresidenta aposta per prioritzar la Llei de govern local

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha dit que ara s'ha de prioritzar la Llei de govern local i que més endavant ja es desplegarà la Llei de vegueries. Ortega ha explicat que s'han de marcar les prioritats dels ens locals i deixar clar de quina manera s'han d'organitzar o el finançament del que han de disposar. Pel que fa a la Llei de vegueries ha dit que s'ha de poder desplegar amb tota la seva potencialitat, competències i finançament, i que per tant es farà més endavant. Ortega ha visitat la Presó-Museu de Sort des de on ha dit que s'ha de continuar i impulsar la feina que en espais com aquest ha fet el Memorial Democràtic. Per Ortega són una bona eina per fomentar la cultura de la pau.
DIUMENGE, 20 DE MARÇ DE 2011 17:45 H
Joana Ortega ha dit que espais com al Presó-Museu de Sort s'han de dotar d'un alt contingut pedagògic perquè grups d'escolars el puguin visitar i coneguin una part de la nostra història tot aprofundint en la cultura de la pau que també dona a conèixer aquest petit museu.

Joana Ortega ha explicat que espais com el de Sort són una bona eina per fomentar la cultura de la pau i ha afegit que la voluntat del Govern és potenciar aquest patrimoni a nivell cultural i històric.

Transport públic

Agustí López, alcalde de Sort, ha demanat a la vicepresidenta la racionalització del preu del transport públic des del Pallars fins a Barcelona o Lleida. A tall d'exemple López ha explicat a Ortega que costa més diners un viatge d'anada i tornada a Barcelona amb transport públic que un viatge d'anada i tornada amb avió fins a Roma amb dinar inclòs.

Ortega vist l'evidència de l'elevat cost del transport públic del Pallars a Barcelona ha dit que s'ha de revisar per intentar fer-lo més assequible a tots els sectors de la població. La vicepresidenta ha dit que aquest tema passarà a ser una prioritat del Govern pels propers mesos.

Mancomunar serveis

La vicepresidenta del Govern durant la seva visita a Sort ha visitat el Casal de la Gent Gran on se li ha demanat la possibilitat de crear un servei de transport públic perquè la gent dels pobles veïns puguin participar en les diferents activitats que es fan des d'aquest centre. Ortega s'ha mostrat partidària de mancomunar serveis com aquest i que és puguin compartir equipaments i serveis entre pobles veïns.

La titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals ha explicat que de cara al proper Pla Únic d'Obres i Serveis s'intentarà revisar els paràmetres i que siguin més flexibles. Ortega ha posat d'exemple el fet que no solament es puguin demanar obres sinó també manteniment i gestió d'equipaments o obres ja en funcionament. 

NOTÍCIES RELACIONADES