dilluns, 28 de març del 2011

PPC i Ciutadans es mobilitzen per desfer la prohibició dels toros a Catalunya


Els uns demanen que s'allargui la moratòria 3 anys, fins el 2015 · Els altres demanen que s'aixequi la prohibició perquè atempta contra els 'interessos empresarials'

El Partit Popular de Catalunya (PPC) i Ciutadans (C's) no acaten la prohibició de les curses de toros al país, que serà d'obligat compliment a partir de l'1 de gener de l'any vinent, i ja han començat a mobilitzar-se per tal de deixar sense valor la històrica abolició votada pel Parlament de Catalunya. Els d'Albert Rivera van presentar divendres a la cambra catalana una proposta de modificació de la Llei de protecció dels animals, amb la qual demanen que s'aixequi la prohibició dels braus perquè 'afecta greument el desenvolupament de l'activitat econòmica i productiva', en referència a les empreses del lobby taurí. Per la seva banda, el PPC proposa que la moratòria de la prohibició s'endarrereixi 3 anys, de manera que es permetin les corrides fins el 2015 amb l'excusa que la situació econòmica de la Generalitat és 'delicada' i el Govern no pot afrontar els prop de 300 milions d'euros que, calculen, costarà la indemnització pel tancament de les places de toros. A tot això cal afegir-hi una possible nova sentència del Tribunal Constitucional espanyol, que el novembre passat acceptava a tràmit el recurs del PP perquè s'invalidi la prohibició.
DILLUNS, 28 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Tal com informa La Voz de Barcelona, la proposta presentada per Ciutadans intenta defensar els interessos empresarials del lobby taurí, una poderosa agrupació que ara fa uns mesos premiava Albert Rivera per la seva tasca defensant-los les 'llibertats'. En el seu escrit al Parlament, C's assegura que la prohibició causarà una despesa milionària en indemnitzacions, que obligarà la Generalitat a destinar 300 milions d'euros per pagar una 'decisió ideològica'.

Moratòria fins el 2015

Per la seva banda, el Partit Popular de Catalunya registrava dijous al Parlament una proposició de Llei per aconseguir que la moratòria de la prohibició de braus, que s'acaba l'1 de gener de 2012, s'endarrereixi fins el 2015. Segons els populars, la despesa en indemnitzacions a les empreses explotadores dels espectacles taurins podrien arribar als 450 milions d'euros, ja que el Codi Civil català fixa que la indemnització hauria de cobrir els ingressos a les places previstes pels propers 99 anys següents. Els populars apel·len a la 'delicada' situació econòmica de la Generalitat en època de crisi i asseguren que l'administració catalana ara per ara no s'ho pot permetre.

El Tribunal Constitucional espanyol també prendrà partit

A més de les peticions articulades a través de la Cambra catalana cal tenir en compte que el Tribunal Constitucional espanyol té previst emetre una sentència al respecte, ja que el novembre passat fa acceptar el recurs contra la prohibició dels braus promogut pel PP. Al text, els populars asseguraven que l'abolició suposa una invasió de les competències estatals, ja que creuen que 'no existeix cap competència transferida a les autonomies que els permeti prohibir la tauromàquia'.

Segons els populars, la decisió solemne del Parlament de Catalunya de prohibir els toros al Principat vulnera cinc articles de la Constitució espanyola. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada