dimecres, 30 de març del 2011

Radioactivitat del mar prop de Fukushima és 3.300 vegades a la normal

30 març 2011 / 16:00 MSK
L'Agència de Seguretat Nuclear i Industrial del Japó va informar que la concentració de iode radioactiu al mar prop de la central Fukushima-1 supera 3.300 vegades el límit del permès. Anteriorment, el nivell era 1850 vegades superior a aquest límit.

Els mesuraments es realitzen a 30 metres al sud d'un desguàs de la central que s'usa per drenar l'aigua altament radioactiva dels reactors 1, 2, 3 i 4 de la planta.
Per la seva banda, les autoritats japoneses estudien diferents formes de contenir la radiació de Fukushima. Es debat la possibilitat de cobrir els reactors avariats de la central nuclear amb cúpules de roba per prevenir la propagació de la radiació i usar un vaixell per recollir l'aigua contaminada.
Els plans preveuen cobrir amb tela els reactors número u, tres i quatre deteriorats pel terratrèmol i les posteriors explosions. No obstant això, no fa falta el tipus de teixit que podria usar-se per aquesta mesura.
A més, el cap del gabinet del Govern, Yukio Edan, va informar que és possible que tots els reactors de Fukushima-1 siguin desmantellats.
Per la seva banda, el president dels EE. UU., Barack Obama va trucar al primer ministre japonès, Naoto Kan, per reiterar el seu suport al poble japonès, que està combatent les conseqüències del terratrèmol i tsunami de 11 de març.
Obama va telefonar a Kan des de l'avió presidencial. Els líders van acordar cooperar estretament en la gestió dels problemes que viu la central de Fukushima.
Anteriorment, Washington havia enviat a Japó a 34 especialistes energètics per fer un seguiment de la contaminació radioactiva.Vaixells de l'Armada amb 2,3 milions de litres d'aigua dolça han ajudat a refredar els reactors i piscines de combustible utilitzat.
Al seu torn, Masataka Shimizu, el president de Tòquio Electric Power Company (TEPCO), la companyia que opera la planta damnificada, es troba a l'hospital. El directiu va ser ingressat després de patir marejos i per tenir la tensió alta, segons ha informat el portaveu de l'empresa nipona.
Shimizu portava sense aparèixer en públic des del 13 de març, el que havia provocat rumors sobre la seva possible fugida del país o, fins i tot, el seu suïcidi. Actualment, el president del consell d'administració de la companyia, Tsunehisa Katsumata, està al comandament de la direcció de l'empresa.
Les accions de TEPCO van caure un altre 17,7% el dimecres, fins als 466 iens, el seu mínim en gairebé cinc dècades i després de conèixer l'hospitalització de Shimizu i van deixar de cotitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada