dimecres, 30 de març del 2011

Ramon Carner: L''Estat vol anul·lar Catalunya mutilant-nos l'economia'


El president del CCN té clar que l'Estat no ens concedirà cap pacte fiscal · Cal que administracions, empreses i ciutadans treballin per l'Estat propi, 'l'únic sistema de finançament' possible

L'ofensiva estatal contra l'economia catalana ja ha començat i no s'aturarà. Aquest és el parer de l'empresari Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis (CCN), la primera patronal d'empresaris independentistes creat al país. En una entrevista al setmanari L'Econòmic, Carner pronostica que aquest segle XXI les guerres seran de mercats 'per controlar el poder econòmic', i en el nostre cas 'la guerra de l'Estat propi ja ha començat'. 'L'Estat vol anul·lar Catalunya mutilant la seva economia', assegura Carner, que considera que el país 'ja ha perdut el primer enfrontament, que és l'exagerat retard del tren de mercaderies per al corredor del Mediterrani, amb l'objectiu d'aïllar Catalunya'. Pel president del CCN l'Estat no permetrà mai un Pacte fiscal que ens permeti quedar-nos els recursos que generem, i l'únic camí que hi ha és 'treballar tothom, administració, empresa i ciutadans' per assolir un Estat propi, ja que 'l'únic sistema de finançament que podria servir a Catalunya és que tots els recursos que generem és quedi aquí'.
 DIMECRES, 30 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Carner també ha recordat que el CCN 'ja va denunciar de seguida que el nou sistema de finançament no servia pràcticament per a res, perquè no donava els recursos necessaris per continuar construint Catalunya'. En aquest sentit, lamenta que 'moltes institucions econòmiques del país i el mateix govern van fer veure que es tractava d'un gran acord'. 

Segons Carner 'Catalunya no serà un país competitiu si no disposa dels diners que genera i si no té una estructura d'estat independent per defensar els empresaris', i crida a trencar les dinàmiques que s'arrosseguen des de fa 30 anys, ja que 'a Catalunya sempre fem política en funció del que passarà a Madrid'. 'Ara hem de ser pràctics i mirar pels nostres interessos'.

El Corredor mediterrani com una arma contra Catalunya

El president del CCN defensa que l'Estat 'vol anul·lar Catalunya mutilant la seva economia', i creu que l'endarreriment del corredor del mediterrani té l'objectiu 'd'aïllar Catalunya'. 'Ara pot venir el ministre José Blanco i dir que dóna suport a l'eix del Mediterrani, però estic convençut que Madrid i París acabaran posant-se d'acord pel túnel central pirenaic', assegura Carner. 'Catalunya continuarà perdent batalles econòmiques estratègiques', insisteix Carner, 'per això hem de fer la nostra política des de Catalunya i no mirar tot el que fa Madrid'.

El president de la patronal independentista, que ja compta amb 1.000 empresaris associats, també situa la desaparició del model de caixes català en aquesta ofensiva econòmica contra el país, i crida a treballar per la independència com un projecte per trencar el 'desencís' de la població i crear una 'il·lusió col·lectiva per poder tornar a crear riquesa tal com va succeir als anys setanta'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada