dilluns, 21 de març del 2011

Rivera: 'Els ajuntaments no poden debatre la independència de Catalunya'


Ciutadans ven la neteja ideològica' dels ajuntaments com a plat fort per les municipals

Ciutadans ha aprovat aquest dissabte el seu programa electoral per a les eleccions municipals. El seu president, Albert Rivera, ha explicat que aquest descansa sobre dues qüestions prioritàries per a la formació. D'una banda s'intentarà 'reconvertir' els ajuntaments 'en organismes que estan al servei de tots els ciutadans que paguen impostos i no al servei d'una ideologia'. Per l'altra, es lluitarà 'contra la corrupció urbanística que afecta molts consistoris catalans' i es treballarà 'perquè els governs municipals no siguin un fre al creixement econòmic'. Rivera també ha valorat molt positivament que l'estat espanyol s'hagi decidit a intervenir en la guerra de Líbia.
DIUMENGE, 20 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Ciutadans ha presentat aquest dissabte el seu programa electoral per a les properes eleccions municipals. Rivera assegura que l'arribada de les urnes brinda a la seva formació l'oportunitat 'de seguir creixent' després del bon resultat de les parlamentàries. El president del partit ha explicat que el programa està fonamentat seguint 'dues línies d'actuació bàsiques'.

Rivera ha subratllat que actualment als ajuntaments hi ha amb 'massa càrrecs de confiança' i s'han convertit en estructures 'molt massificades' i 'mal gestionades'. Lamentablement sovint han estat 'agències de col·locació dels partits polítics'. Ciutadans 'vol que els consistoris generin riquesa per als ciutadans, que no siguin un fre per al creixement econòmic'. Catalunya és la comunitat 'més endeutada de totes' i, lamentablement, la morositat dels ajuntaments ha augmentat molt durant la crisi.

A Catalunya, i a l'Estat espanyol, a més, 'hi ha molts casos de corrupció vinculats a l'urbanisme'. Lluitar contra la corrupció i reconvertir els ajuntaments en organismes que ajudin a generar riquesa és una d'aquestes línies.

L'altra passa per recordar que els ajuntaments 'són de tots'. A l'estat estan 'al servei del partit que governen i a Catalunya, a més, ho estan també al d'una ideologia'. Els darrers mesos s'ha vist els governs municipals 'aprovar mocions que van molt més enllà de les seves competències'.

Els ajuntaments 'no poden debatre la independència de Catalunya ni tampoc tenen competències per criticar decisions de cap tribunal', ha criticat. L'objectiu de Ciutadans és 'recuperar' els ajuntaments com a organismes que estan 'al servei de tots els catalans que paguen impostos' i no 'de cap ideologia'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada